second blog

Thursday, March 12, 2009

pantun bulan versi satu.

eyyyyyyyyyyyyyyyhhhhhhhhhhhh.................

elmi memang kuat berangan,
berangan pasal benda bukan-bukan,
pantun ini bukan pantun sebarangan,
ini pantun untuk makhluk bulan.

bangun pagi mamai-mamai,
gosok gigi basuh tangan,
muka emsem kegilaan ramai,
siapa lagi kalau bukan shy si kuat berangan!

makan kopok lekor cecah sos,
sos dibeli bersama sabun,
scooter vs rabak nak tanggal ekzos,
scooter siapa kalau bukan , scooter si hidung besar alip sa'adon.

kamera ditinggal tiada siapa yang punya,
dijumpa bersama sehelai kain,
terlalu taksub pada si dia miliknya,
si moja selenge tiada yang lain.

duduk dengar lagu si dia,
dengar sorang tersenyum-senyum,
senyum tu dah memang tabiat dia,
takkan miraj tentu hasrul lah yang suka senyum !

pergi masjid duduk berdoa,
balik masjid menunjuk perasaan,
kerja harian duduk berdota,
siapa lagi kalau bukan muaz yang tiada perasaan.

waktu kecil bakat diasah,
main bola badan sengal,
dua budak ini tak boleh dipisah,
mereka ialah lihin nadjmee kepala sengal.

pergi klcc usha gadis sana sini,
nampak gadis teros sweet sweet,
dah lama tak nampak mamat sorang ni,
si zuher muka yang macam along bittersweet.

pergi pasar beli petai satu tan,
makan petai sambil dengar nenek bercerita,
kancil hijau apple menjadi pengangkutan,
dia adalah aiman yang kini sebok dengan zek duduk bercinta.

pasang kuat-kuat lagu tanpa,
sambil dengar sambil berkelah,
dia ni pon dah boleh tahan susah nak jumpa,
sang pak lawak fendy bas sekolah.

semua orang bangga jadi rakyat malaysia,
nak masok piala dunia entah bila,
suara seksi taknak masuk akedemi fantasia,
scha si gadis bertudung tapi gila.

pakai baju yang orang taja,
baju dipakai berbasikal di pangkor,
pergi kemana nak bertiga saja,
wanie mary seyza memang bagai belangkas tiga ekor.

sampai sini saja aku type malam ni. aku janji esok lusa , aku update lagi satu entry pasal pantun bulan versi dua. untuk orang-orang yang namanya belom ada dalam ini lagi. nantikan !

7 comments:

tazo said...

wahhh...
mst lama masa diambil utk menyiapkan pantun2 ini...
hahaha

Moja [Bulan] said...

hehe..menarik2..bez..tq elmi..=)

scha said...

hahahaha...
gila-gilaan bersama teman2..
lalalala~~

haha..aku tak gila..
aku chomel..
wee~
(thanx elmi..ada jugak nama aku dlm versi satu..syg kau..!)

mary said...

pegi kedai beli roti,
roti dibeli b'sma kari,
time kasih wahai cik elmi;
smpt gak wat pntun tntg kami...

Lubby said...

hahaha...rmai ke bulan2 nya.
tak ketahuan pula

ShyShy said...

masak dodol dalam kawah.
nak kemana tu fatimah..


lol.

aLepBulan said...

ank keldai mkn dedak,
dedak dimakan dlm kuali,
nie pehal idung aku jd mangsa lak,
nk kna sontot ke wahai elmi......

kura2 dlm perahu,
perahu kayu dr hutan,
kalu ko nk kna siku,
blek nilai la setan..

nie la nukilan aku tok ko..hakhak..