second blog

Friday, March 20, 2009

kereta bapak kau !

aku tak tahu , entry ini entry cemburu atau entry mengutuk. korang judge sendiri la.

aku bukan bengang , cuma aku rasa geram dekat segerombolan manusia yang bergelar pelajar dekat kampus aku ini. kerek gila bila drive kereta keluar masuk kampus. muka nak bangga. lepas itu , attitude masing-masing nak macam bagos saja.

come on lah , kereta yang korang duk bawak kehulu kehilir tu , duit mak bapak kau kott. bukan duit titik peluh kau kan? aku 100% sure , kereta tu bukan duit kau. kalau bukan duit mak bapak , mesti kereta abang kakak korang. kan kan? mustahil la pulak umur 20 , masih belajar , ada duit nak beli kereta.

yang buat aku betol-betol geram , dah lah kereta 'pinjam' , lepas tu nak kerek dengan orang lain. attitude teros berubah. dulu masa tak ada kereta , kau punyalah baik , ego cecah tanah. sekarang dah ada kereta , mak aihh perangai kau..... ego sampai nak menyentuh langit dah ! MACAM BAGOS !

then then , ada pula tu , yang pakai kereta 'pinjam' , lepas tu nak show off dekat orang. wtf? aku tak heran la weyh. duit mak bapak. apa aku kesah. SILA PERGI MAMPOS !

lagi yang tak boleh belah , pakai kereta 'pinjam' , lepas tu duk heret para gadis naik kereta. lepas tu , bila nampak kawan dekat mana-mana , teros buat tak tahu. pfffffffffffffffffft , sumpah aku menyesal gila la weyh kawan dengan kau selama ini.

lepas tu kan , ada pulakkkk gadis yang pakai kereta 'pinjam' ni kan , mak aiihhhh , poyo gila. keluar kereta , muka nak tinggi , gaya nak rich and famous , lepas tu jalan nak poyo gila. dia ingat dia bagos sangat? please la weyh , perempuan gedik macam kau tu , tak ingin aku nak pandang. cehh.

entry ini tidak menujukan kepada sesiapa. kepada siapa yang terasa tu , HAHA ! padan muka la kan kan kan? :P

ada juga yang ada kereta 'pinjam' , tapi very very humble. mengaku diri. low-profile. manusia macam ini la yang ada intelligence. bukan manusia yang sendiri poyo , tapi cakap orang lain poyo. mungkin mak bapak kau yang kaya raya tu lupa nak beli cermin letak dekat rumah. (:

sekian terima kasih.

p/s : abah , jangan belikan elmi kereta. biar elmi cari duit sendiri nak beli kereta. :)

6 comments:

tazo said...

adakah saya tergolong???

encik ad said...

hahaha~ ade sokongan!

takde kete wat la care takde kete.
kan emi kan? haha.

Lynyu said...

haha aiyoooohh. tazo da trase

yEahh!! said...

hahah...
bnde2 ni mmg slalu jd pn...
lg2 time blaja dl...
ade gak mmbe aku tp gadis la prangai cm 2....
skrg ni nk tego pn ssh...
2 br dpt pinjam kete bapak...
blom de ferrari ke...
hahaha

Nurul Aimi said...

i tade moto, tade kete. tade hal pun

:))

yEahh!! said...

hahaha...
pki public transpot pn ok pe....
hahaha