second blog

Friday, March 13, 2009

pantun bulan versi dua.

sambungan kepada versi satu seperti yang dijanjikan.

eyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyhhhhhh !!

makan daging ayam panggang,
sambil makan minum air jambu,
ramai scandal keliling pinggang,
tak lain dan tak bukan , paan si jambu !

lumba motor pergi litar,
penat berlumba minum air tin,
hebat dota hebat main gitar,
untunglah siapa yang dapat encik farlihin.

main dota memanjang triple kill,
mana tak nya , asik main ks saja,
bawak kereta penuh skill,
siapa lagi kalau bukan tazo schumacher.

satu dua tiga one two three,
a b c alip ba ta,
bawak 125 sambil dengar mp3,
capyq kelip , emon la yang kata.

pergi bulan naik roket,
sampai sana jumpa badak,
knowledge bola semua dalam poket,
afyq kan , memang gila bola punya budak.

duduk tepi padang main lat tali lat,
asik kalah kepada cik ya,
suka senyum rajin online pandai silat,
acap si webmaster indie paling gempak malaya.

majlis perasmian potong reben,
dah rasmi jemput jemput makan mi,
bawak myvi bawak dslr pakai rayban,
orang kaya baru , ming lah siapa lagi !

pat pat siku lipat,
ting tong sana sini,
angan angan nak beli flash tak dapat dapat,
tak lepas dengan D40 , jeju jeju apa nak jadi ni?

jalan laju laju nak pergi mana?
macam takde tempat lain asik pergi gig je keje,
tinggi lampai , muka macam cina,
dulu amy myspace , sekarang amy facebook boleh ke?

kerja aku asik online saja,
kadang sampai tak minum tak makan,
duduk serumah , online semeja,
sid memang gaybian dengan bani tak boleh pisahkan.

pandu laju langgar traffic light,
kena kejar polis buat muka serius,
dah ada dua lens dengan flashlight,
damn zymn buat aku jeles !

weh mamat , hang nak pi mana?
jual sayuq ka pagi pagi naik lori?
buku shing shing dibawa kemana mana,
wany teka teki memang kejam tolong semua lari.

tengok gig minum air tebu,
pergi konsert nak tengok amuk,
dipanggil moo moo sebab suka lembu,
sorang lagi wany , tapi yang ni wany si gemok.


haaaa itulah dia. satu lagi versi pantun bulan. agak merepek , TAPI TAKPE , anggap saja ini satu hiburan semata okey? selamat malam.

4 comments:

Anonymous said...

agak sengal di situ ttg aku hahaha

-_-""

pelan2 kayuh bak kate org perak :p

tazo said...

makan nasik bersama ulam raja..
ulam dimakan bersama ikan..
wahai en elmi buat susah2 sahaja..
terima kaseh saya ucapkan..

:)

Wanie Si Gemok said...

amuk? x boleh blah! bila masa minat amuk! ahahahahahaa.. ngarot je.. but thanx! hehe

Nurul Aimi said...

haha berbakat ni,
lepas ni buat puisi pulak,
lepas tu buat lagu

boleh? (: