second blog

Monday, March 23, 2009

aku happy SINGLE !

sumpah tipu siapa cakap 'aku happy jadi single , HAPPY !!'. 

aku percaya , tiada siapa pon yang akan happy bila sendiri. ya , mungkin kita punya ramai kawan , ramai teman , ramai sahabat. tapi kasih sayang seorang sahabat tidak akan sama dengan kasih seorang kekasih. kan?

aku happy bila aku single.

bila kau seorang diri pada suatu suatu masa , kau happy ke? bila kau sedar yang diri sudah semakin hari semakin menambah umurnya. kawan kawan yang lain , ada yang sudah mendirikan masjid. ada yang sudah punya anak yang comel. ada yang bakal melangkah ke jinjang pelamin. ada yang baru saja mengikat tali pertunangan. kau? masih lagi di takuk lama. masih dikatakan mencari cari.

tapi hakikatnya , setelah kau mencari cari , apa yang kau temu? tiada apa. so what's the point? tak perlu cari , duduk nganga? lagi kau membujang sampai hari tua. keluar mencari calon? nanti ada yang kata kau gatal , kau playboy , kau belom matang masih mahu play around. peduli apa kata orang , yang penting kata hati.

aku happy bila aku single. boleh keluar dengan siapa saja.

boleh ke kau keluar dengan siapa saja? ada ke yang mahu keluar dengan kau? kau kan LOSER. keluar dengan kawan? kawan semua dah busy dengan life masing masing. semua dah mula fikir masa depan. tiada masa untuk kau yang semakin hari semakin busan dengan hidup tanpa arah tuju.

aku happy jadi single. 

boleh percaya ke? sampai suatu tahap kematangan seseorang itu , dia mahukan diri dia dimanjakan oleh seseorang. walau dia punya teman yang ramai. ada juga terdetik dihati , ada yang call masa tengah lepak dengan kawan kawan , 'sayang , kereta i tak boleh start. nak buat macam mana ni?'. atau , 'baby , u dah dinner ke? jom dinner , i'll pick u up'. paling kurang pon , 'i miss you'. 

aku tahu , tiada siapa yang mahu lihat diri dia membujang sampai bila bila sedangkan orang lain bahagia. jadi jangan sekali cakap dekat aku yang kau suka hidup single. mungkin aku tidak tahu isi hati kau , tapi kau tidak boleh tipu diri sendiri.

sayangi orang tidak sama rasanya disayangi orang. suatu detik nanti kau pasti faham apa yang aku maksudkan.

aku sekarang sedang HAPPY gilaaaaaaaaaaa jadi SINGLE. [sedang membohong diri sendiri , menipu orang lain dan mengpowwwwwwwwwwwwww kau yang tengah baca tulisan aku ini. HAHA !]

14 comments:

ciby.yo0o0 said...

single mmg ta best!
huh
yeke?
hurm..
btol la..
ewh?


:0

Lubby said...

sabar eh?
akan dtg nnt masa kamu tak single lagi :)

yEahh!! said...

ahaha...
mmg happy jd single pn(tgh tpu dri sndiri)
nk buat pe pn xde org halang kn...
tp smpi 1 mase,mst dtg prsaan sunyi...
time 2 mst ko tercari2 sesuatu yang....(pk sendiri)...
hahaha...

scha said...

aku paham mie..
memang tak happy..
apa boleh buat..
lagi2 minggu nih..
aku terasa sangat..
semua takda..
aku sangat sunyi..
aku tggu mesej kat nset..
mana la tahu ada keajaiban..
mesej dtg ckp..
"scha..i love you.."
atoi!!!!
aku tak happy single..!!!

seYza said...

mmg r....
single....
bebas nk wat pe...
x pk psl feeling...
lg besh....
serioushit!!

AzrAIn@rAIn@azrinrasid said...

aku suka dan setuju kuat dengan entry hang nih....

aku skang mmg HAPPY idup SINGLE....

AzrAIn@rAIn@azrinrasid said...

aku suka dan setuju kuat dengan entry hang nih....

aku skang mmg HAPPY idup SINGLE....

Wanie Si Gemok said...

owh!
i rase
i pn tgh pooow diri sndri
tiap2 ari lak 2 dok pk dlm otak
ahahahaaha
lalalallaa...buhsan owh skang nih
cane nk sabar ek?
sabar nk tggu miracle dtg?
t'ingin owh ade org syg kite
i jeles tgk sane sni kapel2 nih
rase cm nk KABOOM je diorg..ahahaha

Dari Jalan Kopi said...

jadi 'single' mmg macam haram. hanphone sunyi sepi. mesej sebulan sekali masuk. kahkahkah.

Moja [Bulan] said...

kite xyah single lg la...meh kapel ngan aku..nk?..hehe..

ratnakesuma said...

yup. aku setuju 100% zul. tersangat setuju.



huhhhuhhu....

si kicik chomot said...

single ~
aah aku HAPY GILE single
babik gile fake
-_-""

relax2 chill2

*poyo*

Elmi said...

ciby : betol oh single tak best ! cih !

lubby : yeah , i amat menantikan waktu itu. (:

paeh : kan kan kan? haihh bila la kita nak berpunya neh?

scha : keajaiban kadang kadang boleh berlaku. tapi tak tau la kan? bawak bersabar je lah.

seyza : cuba kau single lama lama. macam aku. setahun lebih , haaa rasakan !!

azrain : betol ke kau happy? jangan tipu diri sendiri. :P

moo : jom kita kabooom orang kapel jom. agagaga

jalan kopi : mesej sebulan sekali? dasyhat gila weyh !

moja : kapel ngan kau? tanak aku. cukup la aku di cop kan sebagai gaybian. hahaha

idora : kau setuju? tau takpe kan? haha

jeju : haha tolong jangan jadi FAKE. nanti kak fynn benci. agaga

sHEmA_sHImoT:D said...

elmi bongok..wat aku kagum ngan tulisan ko tapi wat aku howt bile bace smpei abeh..baru nak solut ko single..
bydeway single is boring la..no argue no tears n no happyness..am i rite??? :0