second blog

Saturday, February 28, 2009

kenapa?

kenapa aku rasa otak aku macam makin sempit saja selepas dorang balik sana ya? aku macam dah tak boleh nak fikir. bukan fikir apa , tapi fikir nak tulis entry apa. otak aku kosong. dah macam tak ada benda nak cerita.

TAPI TAKPE !

entry kali ini , aku nak cerita pasal kebanggaan dalam kemusykilan.

aku bangga , bila mana ramai sahabat-sahabat aku mula berblog selepas dorang dapati hidup berblog macam aku ni best. tazo , shy , alip , moja , seyza dan paan , baru-baru ini dah pandai buat blog sendiri. yang buat aku bangga , adalah sebab dorang cakap , dorang buat blog sebab dapat inspirasi dari blog aku.

gila bangga aku ! aku jadi inspirasi hidup orang. dulu aku asyik jadikan orang sebagai inspirasi hidup aku , tapi tanpa aku tahu , ada juga orang yang jadikan aku sebagai idola. [perasan sekejap]

tapi dalam kebanggaan aku. ada satu kemusykilan. bila dorang dah ada blog , dorang macam dah tiada masa nak baca blog aku lagi dah. sibuk dengan blog masing-masing. dah tiada komen dari dorang dekat entry-entry aku. dulu , pantang ada entry baru saja , muka dorang yang komen. sekarang dah tak ada. tapi kat blog orang lain , aku baca , semua entry pon dorang komen. berderet saja.

aku disini bukan ambil hati , aku cuma musykil. mungkinkah penulisan aku kini sudah tidak best? atau mungkin sebab aku sudah miskin , semua orang pon tak mahu kawan dengan aku?

aku tak minta komen dari korang , jadi tolong jangan siapa-siapa komen entry yang ini. siapa komen juga , aku anggap dorang tak reti bahasa. terima kasih.

klik pada nama dibawah untuk ke blog sahabat-sahabat aku.

7 comments:

scha said...

elmi..
aku mmg tak reti bahasa..
BM aku failed..
hahaha..
weh mangkuk..
aku salu komen blog kau kan..
every new post..
adakah aku halimunan..
yg kau tak nmpk..
or kau tidak anggap aku sbg kawan..
(mood : kecik hati)
=.=!

Elmi said...

haha
masa aku tulis entry ni , aku memang dah agak dah kau memang degil.
tu sebab aku sayang kau.
:)

Moja [Bulan] said...

Kenapa kau berkata begini wahai elmi..
huhu..
Lepas ade blog ni la aku komen ko tau..
B4 ni xde pun..huhu..
Cpt balek nilai!!
hehe..
bwk bdk penang suma..

tazo said...

mie tipu...
aku slalu kot komen..
kalau x pun dkt kotak jerit tuh...
(mood:kecik hati)

Elmi said...

moja : sebelum ni kau ada komen jugak. banyak. tu sebab aku sayang kau lebih sket dari aku sayang mirajj. ahahaha

tazo : lagi sorang nak kecik hati. pening kepala aku neh haaa. haha

Nurul Aimi said...

i komen!
even nama i tade, i rajin je komen.
sila bersyukur!huahuahua

scha said...

yup..aku mmg degil..
hahaha!
aku sayang mie jugak..
sayang banyak..
sebab mie la aku dapat kenal org laen..
kan mie kan..
ingat mie..aku syg kau..!
hahaha..
part aku ckp aku syg mie, xda lak gosip..
bila aku ckp aku syg shy..
smpai ke penang gosip nya..
hahahaha...!