second blog

Wednesday, May 27, 2009

persoalan demi persoalan.

aku ada beberapa soalan yang ingin diajukan. siapa-siapa rasa nak jawab , silakan jawab.

1) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk mengambil perhatian seorang gadis ?
2 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk menegur seorang gadis HOT dalam myspace ?
3 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk mengambil perhatian seorang gadis HOT dalam facebook yang pernah anda jumpa sekali dua ?
4 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk add seseorang gadis HOT yang susah untuk approve orang dalam myspace atau facebook ?
5 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk mengajar sesetengah gadis yang tak HOT tapi bajet HOT gila , siap tak nak layan orang ? [contoh : budak budak TANDAS eh JANDAS].
6 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk meminta nombor phone gadis bila ternampak di shopping complex atau sebagainya ?
7 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk mengatakan tidak pada seseorang ?
8 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk membuat si dia jatuh cinta pada kita ?
9 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk membuat kita membenci si dia agar kita dapat melupakan dia ?
10 ) bagaimanakah cara yang paling sesuai untuk menerima atau memberi cinta pada orang yang kita tidak mahu ?

aku perlukan jawapan. dan aku pasti , ada juga yang memerlukan jawapan. terima kasih kerana bagi respon.

6 comments:

sHEmA_sHImoT:D said...

no 1)pastikan penampilan anda tampan dan bau-bauan anda harum..
no 2)hye awk..
no 3)puji die bila mahu ajak keluar lagi..katakn ari tu awk pki cmtu sy suke..
n cntek..
no 4)pastikan gmbr anda senonoh..
no 5)maki sja
no 6)memberi slam,hormati si gadis,jgn bawak kawan kerana gadis akan kata kamu gatal n nakal.
no 7)mula2 bermadah,serkap jrg dulu..lama2 baru bgtahu secara jujur..
no 8)beri perhatian penuh padanya..
selalu bertanya khabar..jgn terlalu menggatal..
no 9)diam smpai malam,sok,luse,tulat...
no 10)kenang semula insan yg pernah bertahta di hati..kata org mencintai org yg mencintai kita ebih bermakna dari mencintai org yg xtentu mencintai kita.
full stop.

Elmi said...

woah ! gila ah bagi jawapan. yeahhh !!

Anonymous said...

untuk aku pulak kan

1) tunjukkan ke'cool'an anda. tnjukkan anda seorang yg positive. senyuman itu penting.

2) tengok gadis hot tu minat ape, cube cari topik untuk bual ngan dia. walaupun aku tak hot. tapi aku xske kalau laki "hye awak. boleh bkenalan?" aku mesti jawab tidak.

3)hey! study kat uni ni kan? haritu nampak. kalau dia seorang yang frenly cam aku, mesti dia balas :P

4) kalau dah tak approve nak buek cemano. jumpa dalam reality. kenalkan diri. tht would be better :)

5) ini buat bodoh je lah. takyah nak aja. org dah tak layan tak perlu la marah. tak cool.

6) ygni taktau

7) direct dalam nada yang boleh diterima. gentleman. kalau si dia mengada. tnjukkn kematangan + ketegasan anda :)

8) jgntunjuk anada tu desperate. sgt tidak cool. jadi diri sendiri & juge perbaiki diri untuk jd yg lebih baik. Allah dah tentukan sape jodoh kite.

9) membusykan diri dengan aktiviti yg jauh dari kelompok dia.

10) ygni, kalau aku dah tak suka aku cakap je tak suka. tapi untuk yang lebih baik cakap kat dia. bagi kita masa. untuk cuba menerima dia.

nak suka orang biar yang sekufu. sama standard. dalam Islam digalakkn terima yang sekufu. jadi, nak gadis yang baik. kita pun kena jadi yang baik.

nak cari pasangan adalah lebih baik ikut landasan islam. untuk masa depan jugak :)
dosa isteri, suami yang tanggung kalau suami tak tegur si isteri . jadilah laki yang berjaya bawak isteri masuk syurga bersama-sama.

pesanan ikhlas dari insan yang tak seberapa :)

bintangbicara said...

lapan ) by being yourself
:P

Anonymous said...

1 = jual mahal jak.. curi2 pandang.. pasti berkesan.. trust me.. sbb aq pompuan..aq taw.. hehe

Nurul Aimi said...

jadi diri sendiri, tak payah cari. nnt dia datang....betul! (: