second blog

Thursday, May 21, 2009

benci.

hari ini aku rasa macam nak menghentam , atau aku rasa lebih sesuai , membahan seseorang. kalau korang rasa aku tak patot buat macam ini , korang jangan baca. okay?

tadi aku pinjam online facebook Umi kejap. saja hati tiba-tiba nak spy profile bekas kekasih nombor 22. untuk pengetahuan , aku dah delete dia dari friend list aku sejak adik , balak dengan mak dia cari gadoh dengan aku akhir tahun lepas.

bila sudah berada didalam profile si nombor 22 , aku terbaca status dia yang minggu lepas. lebih kurang berbunyi begini , 'dulu masa ambil result spm , cikgu tanya , 'tak nak sambong belajar?' , 'tak nak sambong degree?' , 'tak nak rasa graduasi?' , aku menjawab , 'tak apa , saya akan jadi pilot nanti'.'

bila aku baca , aku tidak tahu sama ada aku nak geram atau aku nak gelak atau aku nak pitam.

sebab?

masa dia ambil result spm dulu , dia masih dengan aku. menangis kot masa itu dia , meraung-raung juga lah dia tak dapat nak sambong belajar. sebab mak dia tak bagi. untuk pengetahuan semua , mak dia jenis yang mengongkong gila. dan kaki menghabiskan duit ayah tiri dia. jadi mak dia larang dia sambong belajar. menangis tak tentu hala , cakap dekat aku , semua kawan-kawan sambong belajar. dia seorang kena duduk rumah.

sekarang nak sombong , berlagak , takbur. oh tolonglah. kesian kawan-kawan dalam facebook kau itu kena tipu bulat-bulat. aku berdoa kau menerima balasan sebab kau takbur. kapal terbang kau terhempas ke. baru best kisah hidup kau. nanti aku buat biography untuk kau. aku tolong tulis , free of charge. boleh?

p/s : tiba-tiba aku rasa rindu sama sekolah.

2 comments:

sHEmA_sHImoT:D said...

xpe elmi..
sooner o later she will bet it back..

bintangbicara said...

umi kau ada facebook ?
wah.
mama aku old-shool, buka email pun aku tolong.
wah.
exes memang selalu riak macam tu, or else, they won't be EXES, we'd still be with them
kan ??
tapi ex aku yang satu itu baik. haha
tapi MJ aku bergandaganda baik.
:)