second blog

Tuesday, September 29, 2009

Power Rangers Malaysia.




yeah.

kini aku dan 4 sahabat baik aku , Shy , Lubby , Paeh dan Zareen sudah bergelar Power Rangers Malaysia.

setelah puas berfikir tentang nama clan yang sesuai untuk kami berlima , memandangkan kami berlima selalu lepak bersama , akhirnya tercetus idea tentang Power Rangers. datang dari Lubby yang teringat apabila Paeh menyebut tentang Power Rangers didalam Facebook tempoh hari.

kami bukan Power Rangers yang menyelamatkan dunia. tapi kami Backpacking Power Rangers. haha

mari aku cerita sejarah perkenalan kami berlima.

Paeh dan juga Shy merupakan kawan sekolej. mereka pernah berkolej di MIAT bersama. pada ketika itu , Shy dan Paeh duduk bilik bersebelahan di hostel mereka.
Shy mengenali Elmi pula apabila mereka melepak sama di sebuah restoran di Nilai iaitu Restoran Sebelah Thai.
Shy lalu mengenalkan Elmi dengan Paeh semasa Rock The World tempoh hari.
Elmi berkenalan pula dengan Lubby di Myspace. cara perkenalan adalah amat kool , iaitu apabila masing-masing berbalas buletin mengenai blog.
Paeh pula berkenalan dengan Zareen menerusi Myspace juga. tetapi mereka dikenalkan oleh adik angkat Zareen.
kemudian Paeh mengenalkan Zareen dengan Elmi dan juga Shy semasa mereka melepak di Rockaway.
Lubby dan Shy pula tanpa segan silu berkenalan di wall Facebook Elmi.

sejak dari itu , mereka berkawan rapat sebelum pada suatu hari , mereka menyedari bahawa mereka mempunyai suatu kuasa hebat diantara diri masing-masing. mereka tidak boleh dipisahkan. jikalau tidak , mereka akan kehilangan satu sama lain. dan Zord akan berhabuk tak ada orang nak guna.

jadi mereka telah membuat keputusan untuk sehidup semati walau apa pon yang terjadi.

dan inilah mereka , dikenali serata Malaysia :

Power Rangers Malaysia !!

Elmi [Red Ranger]
seorang yang single dan available. masih belum berpunya. mempunyai kuasa mengedit video yang hebat serta boleh bertutur dalam dua bahasa sahaja. seorang yang agak pemalas dan juga agak selekeh. tetapi seorang yang memandang jaoh kehadapan tanpa menoleh kebelakang. hidupnya agak terurus kerana masih menetap bersama keluarga walaupun kerap berulang ke markas kecil Power Rangers Penang. oh dan juga , dia seorang yang agak kedekut. dipilih menjadi ketua kerana kehebatan matematik beliau yang jaoh lebih hebat dari orang yang hebat matematik.

Lubby [Pink Ranger]
seorang yang rajin didapur. tetapi kadang-kadang agak kegedikan sedikit. mempunyai gelak yang agak macam buat-buat sedikit. beliau seorang yang cerdik tetapi kerap juga ponteng kelas. kebolehan yang paling hebat beliau adalah makan ketam. seorang yang tidak kedekut , tetapi agak sensitif kerana kerap menangis bila diserang pihak musuh.

Paeh [Green Ranger]
beliau adalah pemilik sebenar Zord [kenderaan rasmi Power Rangers Malaysia]. merupakan seorang yang suka bangun pagi untuk melakukan kerja-kerja amal seperti pergi kerja untuk mendapatkan duit tambahan supaya Power Rangers ada duit untuk isi minyak dan juga bayar duit tol. kebolehan terbaik beliau adalah bermain skateboard tetapi beliau tidak boleh memakan makanan mentah seperti sushi. beliau juga memanggil nori yang membalut sushi itu sebagai Honda Civic.

Zareen [Yellow Ranger]
seorang yang menggilai The Times dan juga minat bermain keyboard. mengidolakan dimas hujan dan juga meminati lagu Coldplay yang bertajuk Yellow. seorang yang mempunyai 3 handphone yang berlainan tidak termasok jam Power Rangers yang boleh berkomunikasi antara Power Rangers. beliau juga merupakan Rangers yang paling berusia , atau lebih dikenali sebagai , paling tua.

Shy [Blue Ranger]
beliau merupakan Ranger yang paling kacak dan diminati ramai. kehebatan kuasa beliau adalah keupayaan membuat pihak musuh yang berjantina wanita untuk longlai dihadapan beliau. juga mempunyai rambut yang membuatkan pihak musuh ingin berdansa disko bersamanya. malang bagi semua peminat beliau , beliau serta Pink Ranger bakal mendirikan rumah tangga tidak lama lagi. oh by the way , beliau merupakan bakal abang ipar idaman ramai lelaki. kenapa ? tanyalah dia ! HAHA !

uniform pertama kami. gambar Rangers wanita belum ada.

warga bumi tidak perlu risau lagi. dengan adanya Power Rangers Malaysia , negara kita akan terselamat dari segala bencana. bak kata pepatah melayu zaman dahulu kala :

'Satu Remaja Satu Malaysia , Go Go Power Rangers !'

13 comments:

Dahlia said...

haha..percaya atau tidak..
setiap kali msg masuk, bunyi seperti jam power rangers..
*tet tet tettet tet tet..*
*betoi ka aku eja nih? whatever..

edt83 said...

hai abg shy ... :D

Syafiqah Nabila said...

ok ni cool habes okay.
go go power rangers

:)

sHEmA_sHImoT:D said...

kelakar la korg ni..hhuhu

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

adooiihhhhhh geli perut baca... :D hihihihi

hihihihihi

nie kakak power ranger pink nie... nak jadik power ranger jugak leh..?? hahahahahahah

ehh kamu harituh yg berbaju biru melayu yg datang umah tuh kannn...???

Along said...

bingit masuk sini T___T

sok sok awek elmo follow rangers ni camne?
tukar nama jadi ENAM JAHANAM eh?
:D

Encik Zymn said...

woot~

aku nak jd Power Rangers hitam boleh? :P

Elmi said...

dahlia : serius ? pehhhh.
omar : behave !!
syafiqah : yeah tau takpe.
shema : biasalah kitorang takde kerja. haha
kak mimi : haaa yelah tu. handsome kan saya ? HAHA
along : kalau elmo ada awek , kitorang dah setuju nak biar dia jadi photographer POWER RANGERS sahaja. HAHA ! gila kejam.
zymn : kena datang interview dulu ah zymn ! ramai nak jadi nih. :p

Gossip Girl [AURORA] said...

wakakakaka
adeh adeh
=))
senak pewot

Inchik Ad said...

hahaahh. jadah haram korang neh!! thumb up!

adoimak. ade dah ek power RAINGERS malaysia?

haha. kipitap..

Inchik Ad said...

oh oh.. sape jadi pak itam?? :DD

Elmi said...

kuning : hahaha bila nak beli jam ni ?
ad : bukan Raingers laaaaaaaaaaaaaa !!

Lubby said...

Hahahahaha
kakak i pun ada jugak sekali neh.
hahahahhahahahaha :))
tapi mmg terbaek la nih weh
tak saba tggu sabtu ni.jum ajak hijau dgn kuning join sekali weh :)