second blog

Thursday, September 17, 2009

cerita raya tentang kawan kawan [must read]

hah , ingat lagi raya tahun lepas ? entry malam raya aku. yang aku tujukan khas kepada semua ahli keluarga aku. tahun ini , lain sikit. aku nak buat entry raya khas untuk semua kawan-kawan aku yang telah memberi impak dalam hidup aku sepanjang tahun ini. yang nama tak ada tu , harap maaf lah , kadang kadang termiss satu dua nama. :) lagipon nama yang ada ni semua aku tengok dalam phonebook. kalau aku ada nombor phone korang , adalah nama korang dalam ni. haha

aku buat nama korang ni ikut turutan huruf. jadi tak ada lah yang nak duk berebut siapa nombor satu , siapa nombor last. korang semua sama rata baik dia dengan aku. tak boleh nak bezakan. untung betul aku hidup zaman facebook. ramai kawan aku dapat.

ok let's start !


ad
hah , aku nak mintak maaf kat kau , sebab setiap kali kau call , mesti aku macam tergesa-gesa nak letak telefon. tulah kau , selalu call timing salah. haha sorry wei. :)

afie
ha wei , sori kat u. sebab i ni kerja i selalu nak duk bahan u je. maaf la eh kalau u ada terasa apa apa.

afiq adli
aku nak mintak maaf kat kau kalau aku ada macam buat kau tersinggung ke apa ke. kalau aku ada guna motor kau sampai kau tak pegi kelas tu , maaf sangat. hehe

afyq othman
hah , aku nak mintak maaf dekat kau , sebab masa kau berlepas ke US , aku tak dapat nak hantar kat airport. lepas ni entah bila nak jumpa. hope kau raya dengan best kat US sana tu.

aiman
weiii , lately ni macam dah kurang sangat lepak dengan kau. sorry la busy sikit. kau tau aku tetap sayang kau kan ? haha

ainna
erm , i nak say sorry dekat u , sebab sekarang i macam jarang gila nak buzz ym u. almaklumlah , i busy sikit lately. hehe ym pon jarang online dah. sorry !

alef
dengan kau , aku nak mintak maaf sebab aku macam selalu je menyusahkan kau. nak nak masa malam yang lepak kamar seni haritu. kau kena teman aku sampai lewat pagi. kesian gila. sorry wei !

along
hah along , along selalu emo emo dengan elmo. [omg rhymes !] mintak ampun mintak maaf kalau ada buat along tersinggung. along kakak yang paling best lah ! :)

amirah imanie
dengan u , i nak mintak maaf sebab masa dekat aussie dulu tu i sombong gila. haha :p

amy
dengan u , i nak mintak ampun mintak maaf sebab tak selalu komen blog u. boleh gitu ? gahaha rindu la wei nak ym sama u !

apple
dengan u , i rasa i paling banyak buat salah tahun ni. macam makin renggang je hubungan adik akak kita ni. sori la ple. sumpah i tak ada niat nak jaohkan diri i dari u. tapi sebab bf u dah ada dekat dengan u , i malas ah nak kacau u lebih lebih. sorry ple.

asrul
dengan kau , aku tau kau mesti banyak simpan rasa tak puas hati dengan aku. sebab asyik heret kau sana sini teman aku. banyak gila menyusahkan kau. haha sori sori. lepas ni janji aku buat lagi. kau tu jangan merajok lagi wei. kitorang ada je sini. cuma busy je. haha

azura
dengan u pulak , i nak mintak maaf sebab tak datang masa u perform dekat lepaq haritu. haha sengal. kalau tak mesti tambah dosa i duk bahan u. :p

bella
hah , dengan kau , kanda nak mintak maaf sebab selalu masa dinda mintak tolong kanda , mesti kanda tak boleh nak tolong. susah la wei bila tak ada motor. kanda janji , nanti kalau kanda ada kereta , takde hal bila bila boleh tolong dinda. asal ada duit minyak. haha

brella
dengan u , i nak say sorry sebab selalu ajak lepak tapi tak jadi. i tau u mesti bengang dengan i. sorry ye ? haha

capyq
dengan kau , mesti kau stok marah aku masa kita serumah dulu. aku macam suka sepah sepah. lepas tu aku selalu moody. selalu menyusahkan kau. sorry ye ?

ceghap
dengan kau , aku nak mintak maaf kalau aku terlupa nak downloadkan kau file file yang kau suruh download. lepas tu , kalau aku tak terupdate indie.my tu , sorry la. aku tak tau nak update apa. haha

dahlia
dengan u , i nak mintak maaf sebab selalu kacau u malam malam. lepas tu selalu ajak lepak lepas tu tak jadi. haha sori lah ! nanti lepak okey ? :p

dimas
aku tau , aku banyak menyusahkan kau masa kat bandung dengan jakarta. banyak gila kau belanja aku makan , bagi aku tempat tido semua. sorry lah kalau menyusahkan kau. lepas ni janji buat lagi. hahaha

emon
dengan kau , aku nak mintak maaf , kalau aku duk maki maki bila gurau sama kau. kau tau aku ni selalu camtu kan ? jangan ambil hati ok ?

erie
aku nak mintak maaf sebab aku macam dingin dengan kau. yelah , sejak pindah rumah , aku rasa macam kurang rapat dengan kau dah. sori kalau kau rasa aku sombong ke apa ke ya ?

ezza
hah , sorry wei za aku macam dah lama gila tak borak sama kau. lepas tu aku macam sombong sikit. aku tak sombong. aku busy je. haha

fadzreen
dengan kau , aku tau aku banyak susahkan kau. nak nak masa sem lepas. aku tak buat kerja masa buat final project. lepas tu masa kes farhana , kau ada je tolong aku semua. sumpah terbaik wei. :)

farahain
u , i'm sorry sebab apa yang jadi dulu. i tau i salah. sorry. (:

farlihin
hah , sorry wei selalu nak jamm tapi tak jadi. mesti kau bengang selalu kan ? haha

fd
wei senget ! sorry kalau macam selalu duk bahan u dalam ym. gahaha

hakim
hah , sori kem sebab aku dah lama tak contact kau. kau budak degree , aku jadi segan. haha

hanna
sori eh you sebab janji nak belanja spicy mcdeluxe sampai hari ni tak belanja. hahahaha

ika
err , aku ada buat salah sama kau ke ? takde kan ? yang aku ingat , kau janji nak belanja aku sebab belikan tiket bintang jatuh haritu. mananya ? haha

imnie
im , sorry sebab macam menghilang masa u kat terengganu dulu. padahal masa tu , u sangat memerlukan teman kot. i tau terengganu sana bosan. haih. sorry im.

izzah
hah izz , nak sorry apa eh kat you ? haaaaaaaaaa , sorry tak dapat distribute habes flyers rockaway haritu. gahahaha

jeju
dengan jeju , aku banyak salah. sorry sebab banyak menyusahkan kau. banyak ganggu ym kau. skaip kau. fb kau. aku tau aku ada mengecewakan kau sikit. tapi nak buat camne jeju , aku manusia. sorry kalau ada salah silap. (:

jijul
ha wei , sori sebab aku banyak menyusahkan kau masa gathering haritu. stok suruh kau buat flyers la banner la. macam aku bos je. haha sori !

joanna
nana , elmo tak ada salah sama nana kan ? haha sori sebab dah lama tak wall nana. lols.

kak fynn
hah , dah tau dah , mesti nak kena mintak maaf sebab dah lama gila tak singgah adam. gahaha

kak jiggy
sorry kak jiggy , masa kat indon , banyak gila susahkan kak jiggy. macam macam nak kena ajar saya kan ? haha sori !

kak wani
hah kak wani , sori sebab merampas omar dari kak wani. haha and sorry sebab ganggu kak wani masa kak wani punya ym tengah busy. hahaha

lihin
erm , aku tau sejak dua menjak ni , dah lama tak jumpa kau. kau pon dah kerja. sumpah aku rindu wei. ingat lagi raya tahun lepas , kita pergi shopping berdua. ojus nak beli baju depan kedai. rindu la weii !!

lubby
hah lubby , thanks sebab selalu je teman i dekat ym. dengar luahan hati i apa semua. siap sanggop lepak sama i kasik i tak tensi. u memang kawan terbaek lah ! i doakan u dengan shy kekal sampai bila bila ah !

mimie
i'm sorry i macam terus hilang dari u. serius i busy oh. haih.

ming
haaa , aku tau kau mesti ada terasa hati dengan aku. sebab dulu kau selalu je call aku. sekarang , mana ada kau call aku dah. aku mintak maaf kalau aku ada buat salah dengan kau weh ming. kalau macam aku terkasar bahasa ke apa ke. sori la. :)

miraj
ha wei ! aku nak mintak maaf dekat kau sebab banyak gila heret kau sana sini. lepas tu kau buat kerja selalu dengan aku , aku tak bagi gaji pon. sori la. nanti aku dah kaya , kita bincang lain. gahaha

moo moo
wei moo moo ! i takde buat salah dengan u kan ? 0-0 sudah la. haha

muaz
hah , dengan kau , aku nak mintak maaf sebab aku selalu naik dengan kau tak bayar duit minyak. sebab aku tau kau takde hal belanja. hahahaha

mujahid
moja , sumpah aku rindu kau. sejak dua menjak ni , mana ada lepak sangat dengan kau dah. rindu sial dengan kau. nanti hujung tahun kita pergi bercuti yok !

naima
sejak kau dah takde dekat nilai , aku rasa aku dengan kau makin jaoh gila. kalau dekat fb pon , tegur gitu je. haih. nanti kalau ada masa , aku datang jenguk kau ye ?

najmi
hah ! aku takde salah dengan kau ni. siap kenalkan kau dengan scha. so , belanja plis !

nazira
dengan u , lagi i rasa bersalah. lama gila tak sms u apa semua. almaklumlah , orang dah ada bf. haha malas nak kacau. :p

nia
sori nia ! sebab selalu ada projek tak ajak u. gahaha siapa suruh menetap kat penang sana tu ?

noh
aku tau , aku banyak gila menyusahkan kau. tumpang rumah kau , ikot kau pergi indon tu semua. sori la kalau kau rasa macam aku ni seorang raingers yang memeluatkan kau. tapi thanks sebab banyak gila bagi nasihat dekat aku. siap tolong CCE. gila ah noh !

nurul
dengan kau , lama gila tak jumpa. aku tau kau baca blog aku ni. jadi , marilah belanja aku tengok wayang. selamat hari raya. gahaha

nwa
err , aku idola kau. so confirm aku takde buat salah sama kau kan ? hahahahahaha

omar
haaa omar , sori menyusahkan kau hari tu. sejak bintang jatuh , aku mesti buli kau jadi cameraman aku kan ? haha sori tau tau ? and thanks for the speedlight for raya ! wooooot !

paan
aku tau kau kecik hati sama aku , sebab tak ajak kau join projek aku semua. tapi tu ah , kau dah dekat jb kot ! ayat dalam myspace nak touching gila. piiiiiirah ! haha

paeh
paeh , aku nak mintak maaf satu je. masa pergi lawat mak aku haritu. mesti kau macam rasa lain gila kan ? hahaha sori wei !

sara
aya , errr , i takde salah kot. haha kan kan kan ? :p

scha
haaaaaaaaaaa ! aku tau kau cakap aku sombong sekarang. kan ? aku bukan sombong wei. aku busy. macam macam nak buat. macam macam nak fikir. sori yeh ?

seyza
erm , aku nak mintak maaf dekat kau sebab masa kau dekat penang dulu , aku macam susah je nak layan kau semua. sori la wei. aku busy project kot. :)

shy
shy shy shy. aku tau aku banyak macam singgung perasaan kau. kau pon kenal aku dah lama. aku memang jenis buat benda tak fikir. cakap main lepas. so kalau kau ada tersinggung apa apa , maafkan la aku. aku manusia biasa. tapi apa apa pon , aku tak sabar untuk REMAJA ! ahahaha

sid
erk , sori sid kalau aku terbahan MU lebih lebih. gahahaha!!

skin
hah , aku tak ada salah sama kau. cuma aku selalu tak layan kau bila kau buzz ym aku. kan ? biasalah artis. gahahaha

syed
aku tau kau macam marah aku sebab macam selalu kacau bazila. ala lek ah bro , aku suka kacau dia sebab aku tau dia gf kau. macam kau suka kacau adik aku la. hahaha :p

arwah tazo
haih. pemergian kau satu kesan kot. aku dah hilang antara kawan terbaik aku. first time aku raya , aku hilang seorang kawan baik. aku harap kau sedang berada dalam keadaan tenang. al fatihah.

wanie kpj
hah ni lagi sorang sombong nih ! cih ! raya ni tak kira , sila sediakan duit raya yang banyak untuk aku. haha

wany
i tau i punca hidup u tunggang langgang sepanjang ramadhan ni. i tau i tak sepatotnya taroh harapan mula mula. i tau i salah. pasal i , u dengan syhr dah jadi macam macam. i'm sorry. dari hujung rambut , sampailah hujung kaki. i janji , lepas ini i tak buat lagi dah. i just hope for the best. :) nama tabby tu akan i simpan sampai bila bila.

yatie
hah hah , ni lagi sorang. stok malas je nak lepak sama aku. cis. duit raya aku nak. tak kira. haha

zareena
zmk , u salah sorang yang sentiasa bagi i semangat. i sentiasa ada masa nak layan karenah i selain lubby sama jeju. thanks a lot ! tapi tu ah , duit raya tetap i nak ok ? takde lepas lepas. u pangkat kakak dah. kena wajib bagi duit raya. ahaha

zuhair
si sewel ni dah lama betul tak jumpa. mana hilang entah. aku nak mintak maaf , sebab setiap kali kau nak datang rumah aku , mesti aku ada hal. sori wei.

zuraine
zuzu minah rempit nih. haha i rasa i tak ada salah dengan u. cuma tu ah , sorry sebab ajar u naik motor. jadi minah rempit. hahaha kesian sudah tengok you tak reti pakai helmet. :p

zymn
hoiiiiiiiiiiiiii. sejak dah terer photography ni , stok takde masa langsong nak lepak. ada aja hal. cis. sorry sebab tak dapat lepak tugu negara sampai harini. dah 3 bulan dah janji nak lepak sana. haha


so kepada semua kawan-kawan aku , Selamat Hari Raya Aidilfitri , Maaf Zahir Dan Batin. gila tak ada kerja aku sampai buat entry panjang macam ini. tak apa lah , saja nak kasik each one of you guys ni macam terkesima tengok aku sanggop buat macam ni. haha

siapa yang balik kampung tu , balik elok-elok. drive slow-slow. siapa yang raya dekat rumah je tu , have fun. and lastly , semoga raya korang lebih bermakna kalau korang tengok REMAJA episod raya 3 oktober ni pukul 1 petang di TV3. hahahaha

aku elmi
aku manusia biasa
tak lekang dari kesilapan
dah nama pon manusia
kan ?

jari disusun 10 rapi rapi
di pagi raya nanti
aku minta maaf lagi dan lagi
lepas itu buat lagi
tahun depan minta maaf lagi sekali

elmi elmi

aku akhirkan entry ini dengan serangkap pantun. dah nak raya ni kalau tak ada pantun macam tak sah. kan ?

pagi raya makan ikan sardin
ketupat rendang dah muak nak telan
selamat hari raya maaf zahir batin
raya nanti meh datang rumah ada makan makan

HAHA !

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI !!

17 comments:

Anonymous said...

omg elmi ! nk nenitis air mate aku bace.
tadela tadepun menyusahkn. kan da terbiasa mendgr luahan kau :)
aku pon mintak maaf kalau kau terasa bila aku maki kau ke sound kau ke oke?
lenkali pk byk2 dulu sblom buat :)
selamat hari raye. jempot dtg raye :D

-jeju yg malas login- biasalah

Anonymous said...

haha elmi,pasal gathering tu aku nak trime kasih kat ko sebab libat kan aku!
tq byk2 weh! dah memang ko bos mase gathering tu.
hehe, selamat hari raya!
-Azizulhakim-

Wanie Si Gemok said...

hey elmi gendut hehe selamat hari raya juga!! u tak pernah buat silap la. masing2 bz kan. i pun jauh. just dkat di hati jeju je hahaha u dtg la raye kt umah i k? bangi je. nilai pn insyallah i akan dtg ok? ku pohon maaf. =)

Dahlia said...

aw..hahaha!! u la sombonk! haha..selamat hari raya! :)

Anonymous said...

weh tade hal lah.
nama pun kawan.
hehehe..lain kali lepak lagi.
and yes, doakan selalu i dgn shy :))

-lubby-

paeh said...

no hal la beb....
da aku gak yg buat ko lmbt kn...
sory...
maaf zahir dan batin ye...
huuu

Anwar Husaini said...

haha. idola? betul la sikit kut. sebab, blog aku pun aku wat sama. post ni pun aku terikut.
thanx elmi sebab rapat ngan aku. aku salute. wlupun pjalanan ko da diketahui ramai, ko tetap sedar diri. tak lupa kat aku pun. cuma satu je, BILA NAK BELANJA TEE HUJAN? :D

Anonymous said...

ngongek elmi,
bila aku buzz kau pun aku dah lupa.
hahah. selamat hari raya!

thank u sbb add fb aku dulu,
kalau tak aku tak kenal orang senget macam kau.

-skincomel-

muhammad Afiq said...

weyh..haha..rilek la..aku ok je..bese la..sdgkn lidah lagi tergeget..haha..aku pon mtk maaf jgk kalo wat ko kck hati or trase..moto??hmm..aku mmg mls nk g kls lgpon tym 2..wat amal soh ko g kls..=))

Faten Dasuki said...

ade ke name i?

Gossip Girl [AURORA] said...

RM1 nnti amik k
tp nak ke u RM1 klu nak d bandingkan dgn RM3000 yang da mmg ada tu?
wakakkakaakkaa :P
Selamat Hari Raya to You Too :)

bintangbicara said...

itulah, bila kau nak datang kl? tunggu la 4 venus ke 5 venus pulak :)
selamat hari raya elmo, jangan emo tau pagi raya.
maaf zahir batin :')

Encik Zymn said...

wohoho! lepas raye ni jom pekena outing kat tugu negara ;))

sesamat hari raye juga!

ming said...

aku tak sombong, tp sedang berusaha untuk menanggung hidup kt tanah org. nnt aku balik ke tanah sendiri, kita jumpa lepak2. pastikan ko available ok??

Along said...

ingat buat post ni along nak kasik duit raya ah eh? eh?



:P


Slmt hari raya, elmo.
Maaf zahir & batin :)

Emo tetap emo, hidup mesti diteruskan haha!

Anonymous said...

tade la elmi...
aku paham kau busy..
takpe...
harap kau berjaya..
kau antara pencetus kebahagiaan aku..
sampai bile2 kau VVVVIP aku.. :)

-scha yg malas login jugak-

Anonymous said...

elmi harini i baca penuh penuh ha blog you ni ha haaaaaaa,, puas hati dah ka???
selamat hari raya. dah hantar sms kan. sini je i tatahu lah. ape blog blog ni. ta faham.