second blog

Thursday, November 12, 2009

umrah ?

yeay good news , bulan depan abah nak bawak aku pergi umrah. mungkin sempena birthday aku. 11-16 december. fuh fuh. tapi kena dapat visa dulu. doa doakan aku dapat visa. boleh buat umrah. tak jadi bodek abah pergi tokyo. pergi buat umrah lagi buat aku tidak dapat tidur malam.

mulai hari ini nak kena persiapkan diri mental dan fizikal. maksudnya , nak kena cukupkan 5 solat satu hari. yang mana selalu tidak cukup 5 sehari semalam. berusahalah elmi berusaha ! bukan senang nak pergi umrah waktu muda. orang nak jejak dekat sana pon dah susah , inikan pulak dapat buat umrah.

pulak tu nanti , masa tarikh tu , orang ramai baru lepas buat haji. mesti ramai orang dekat sana nanti. fuh. memang kena bersedia ni.

eh tapi tapi , kalau nak buat umrah , nak kena mintak maaf dengan semua orang ke macam buat haji ? err.

4 comments:

Along said...

nak ikut!

Azizulhakim said...

pergh best kau dapat pegi umrah, selamat pergi n pulang bro,
aku doa ko dpt visa

~ FaRaH ZaTy ~ said...

waaa.... sgt best ni.. t'igt lak mse ak g sne 2005 dlu.. uhuu~~ sgt best.. so, prepare la ye.. seelok2nye mntk maap la kt sume2 dlu.. pe2 pn, ak doakn slmt pegi n blk ye.. amin..

Mean said...

besttt okayy. :DD