second blog

Friday, October 2, 2009

i am what ?

i am what ?

aku tak nak cerita pasal diri aku. sebab aku sendiri tak tau aku ini macam mana dari perspektif orang kedua dan ketiga.

kalau aku cerita pasal aku dari perspektif aku , mestilah yang keluar nanti semua yang baik-baik belaka. aku tak mahu. nanti orang cakap aku angkat bakul.

aku nak setiap orang yang dah baca entry ini , drop your comment dekat bawah ni. korang cerita pasal aku. cerita aku ni jenis orang yang macam mana. cerita aku ni suka apa tak suka apa. korang tulis saja apa yang korang tahu.

entry lepas ni , aku akan copy paste semua yang korang komen. tak kira baik atau buruk. aku tak kesah. boleh ke ? korang cukup rajin ke nak tulis komen dekat bawah ni eh ? boleh la ya plis ? aku nak tau jugak apa korang pandang aku ni. annoying ke handsome ke kelakar ke kuat perasan ke lemah ke apa ke. boleh ?

thanks korang sebab sudi luangkan masa. :)

yang nak sangat tahu feedback korang semua ,
elmi

17 comments:

farouq said...

kau style.
hahaha

nwa said...

Hrmmm, walaupun kau dah nak tekenal, dah masuk TV, dah mng video, dah prgi Indon ngn Hujan, dah bla bla bla, ko tetap Elmi.

-x sombong
-x buat org annoyed
-x muram
-klaka
-x lupa kat AKU hahahaha

Elmi, klw jumpa Ag, mintak pick Ag Coco. Hehe

Dahlia said...

elmi..
adalah seorang yang ermm..
ermm..haha..
ok2..
elmi adalah seorang yang aku kenal melalui Myspace..dia seorang yang agak peramah..
dia bagi aku,dia ada semangat..
semangat apa aku pun x ley nak xplain..haha
ermm..dia ok laa..nak buat kwn kira ok laa..
dan ada satu benda aku dapat tahu dari dia..dia suka ppuan rambut panjang..sekian :)

muhammad Afiq said...

hmm..aku cte dari mule knl ko la eyh..
knl ko dr sem 2..1 kls kn..mule2 1st impression aku cam..'agk poyola mamat nie..(dl la..ngahaha..)
start dr c2 cam aku makin knl ko..1 bnd yg aku xleyh lupe yg ko bg kat aku..ko knl kn aku dgn anis..ckp sume ape yg aku nk tp x jadi ape2 kn..thx sbb tlg aku tym aku ssh dlu..ko x lupela kwn2..consider perasaan owg..cume kdg2 ko wat sumting x pk dlu..ko kre ade rupe jgk la (plis jgn poyo)..bl jmp umi dgn abah ko hr2 aku tau la mane ko dpt anugerah 2..then..bg aku ko nie sgt berbakat..rajin kalo bnd 2 ko mnt..ko nie sbnrnye pndi cume ko nie malas sket..ngahaha..lg 1 yg plg penting..ko nie mmg x mkn sayur..'allergic'..2 je kot..pnjg sgt kang..lalala..

Anonymous said...

hurm...bemy aku knl rase nyew dlm tarin otw balik kl.....mcm pnh tgk mamat neh upe nyew ade dlm friendlist...hahahaha..then start to noe each other...bemy niyh baek sgt,klu aku susah dea slalu tlg aku...tak selalu sgt lah =p dea tak sombong pown....klu korg tego dea,dea msti tego balik sbb dea niyh pemalu gak....hahahhaha....klu ade pape x baek psl dea,dea buat bodo jewp...bagus la ko niyh bemy.....aku sayang ko bemy....hahahaha..-bella-

Sakinah Syahirah said...

mengong. mereng. senget.
haha tu bukan elmi.

mula-mula ingat matang tapi ade la benda kau buat yang nampak macam budak-budak.

kau friendly in certain way, kalau tak macam mana entah boleh kawan. dahla kita takde mutual friends. haha.

aku geram dgn kau yang adakan masalah dengan love life. maksud aku, kau suke kate single tu sucks. boring jadi single. natural la kalau ada rasa macam tu tapi mane ada la! kalau kau yang asyik fikir macam tu, memangla kau rasa macam tu.
you are what you think! cuba live life to the fullest. and let the love comes naturally, tapi tak salah mencari. cool weh cool. baru gadis minat. jangan nampak macam desperate. tak macho ye.
tak suka tengok status kau yang macam mengenang nasib di tepi tangga.
(terasa kejam tiba-tiba)

orang talented and interesting macam kau tak susah pun nak having fun and lupakan hal bosannya-single-ni. lainlah kau duk kat terperap kat umah tak buat apapa.

sementara single tu, jadilah lone ranger yang cool.



ikhlas dari,
stalker sejati.
peminat elmi nombor satu. hahaha

ceGhap said...

elmi adalah seorang yang:
1) tak hensem
2) baik kot..
3) tak hensem
4) gila glem..hahaha
5) kdg2 buat sesuatu tak pk jauh
6) tak hensem
7) mau seorang awek
8) tak hensem
9) penakut
10)tak hensem
11)rajin posa wei..hahaha
12)hensem sikit je..

AzrAIn@rAIn@azrinrasid said...

aku kenal dgn ko pasal satu hari tu aku terjumpa video CCE kat youtube...pastu pulak ko dah lama ada dalam list YM aku...tapi tak pernah sembang2 pon...lepas tu ko ada promote CCE kat YM ko...dari situ aku kenal ko...kita kenal tak lama...tapi aku kagum gila amat dengan SEMANGAT yang ko ada...ko ada RANCANGAN MASA DEPAN yang tersendiri...ko tahu APA YANG KO NAK...ko jenis TAK PEDULI APA ORANG NAK KATA....even ko nih lagi muda dari aku...kadang2 aku pikir ko nih lebih matang dan berwawasan daripada aku....aku jeles weih elmi...tapi ko memang best....

Along said...

along komen kejap lagi bleh tak? nak gi bekfes dulu.

sHEmA_sHImoT:D said...

bg aku yg xpenahjumpe ko tapi kenal ko dari fcbook n blog nvideo cmni cap eh,elmi sempoi,elmi yg elmo,elmi yang single dan memerlukan awek;p,elmi yg cute(aku tipu)..hihi,elmi yg xpenah kisah pade ape yg org nak kate jnji kau lebih hebat dari dia!that all;)

Along said...

Along setuju Syakinah Syahirah tuh tulis.
Itu yg Along nak tulis senarnya, tapi sebab Along gi bekfes BAPAK LAMA tadi, dia da tulis dulu.

Kira sama je ah komen kiteorang, aci tak?
:P

Along kenal kamu, Along ngaku Along kerek haha.
Pastuh balik balik jumpa kamu, cam sonok lak membahan but I still care (ingat x Along ajak kamu duduk kat depan masa kat Lepaq?)

Tapi lelama Along jadi protective (dari jauh) coz u remind me of my sister's personality : selamba yet bergeliga *she's studying medic biarpun muka takde perasaan*

Sampai Ikim cakap kamu ni mcm adik Along yg sebenar-benarnya & I don't care :)

But mungkin badi Along yg single neh berjangkit ke kamu, kamu masih single.
Along ingat you'll be happy & enjoying life to the max as a single person like I do, but I guess u r not.
So di situ, Along cam sedih coz I cant be a good example to u, but hey, hati lain-lain kan?

Maka when I tot u almost found THE ONE, Along happy sendiri, biarpun kamu x penah kongsi.
Dengar dari sana sini, baca fesbuk status sana sini, Along agak kamu kan temu bahagia.

But when I knew what happened, Along sedih.

Sebab Alg dpt imagine kamu heartbroken camne, berharapkan miracle tapi lain dapat. Yet kamu masih tak mengadu kat Along until I have to ask u, BAPAK EGO KO NI BEMY!

So here's a two cent from ur big sis;

U r still young, live life to the fullest, and trust me, the one will come along when u stop hoping or looking.

CHEH MACAM PESANAN KEPADA DIRI SENDIRI HAHA.

Pesanan tuh mcm klise tp ada benarnya, sabarlah nak.
Haha!


Other than that, jadi lah anak soleh, abang yg brtanggungjawab kepada adik-adik dan sahabat yg baik which I know u are now :)

Dah tu je.
LAPAR BALIK NEH T__T

Anonymous said...

elmi...
emmm...
mamat ni aku kenal pun dari FB..
prnh bls2 comment ngn die,
kitorg ckp psl short film.
aku tgk short film yg die wat,
leh tahan...
ade bakat wlpn die xde prnh blaja film secara formal..
elmi ckp die nk berlakon klu aku wat short film..
aku ok jek..
insyaallah..,akn ku ajk,itupun klu u sudi beb..
satu lg,
dia seorg yg ade rupa
pendek cerita hensem r,u jgn poyo lak..


nazatul

ain said...

elmi sempoi ,

Lubby said...

lately kita macam belangkas kan?
i kasi tau jujur habis nih okayyy??
u orang yang berfikiran jauh
kreatif
focus dalam buat something tu
but sumtime agak terburu2 buat something sampai timbulkan rasa tak suka orang lain
kawan terbaek ah kan sanggup hntar balik kolej 6 pagi kan?
kurang matang...ehemmmm
lemah dgn godaan wanita nih. HAHAHAHAHAHAH
berbakat dlm bidang pengacaraan dan edit video.
malas blaja
kuat ponteng
cakap nak gagap je HAHAHAHAHAH
tapi yang penting semangat setiakawan dan jangan pedulikan haters.releks sudah takya ckp byk

Anonymous said...

1st time aku kenal kau mmg kena maki hamun dgn aku la kan sbb org tgh plan2 sebuk nk g pd kau bley x reply2 msg. pastu 1st time tgk kau, mmg aku x nafikan aku ckp gni "eh skema gila". sory ye. then bile awal2 tu tgk care kau mcm poyo jugakla. lame lame bile da dgr segala impian kau, aku rasa kau ni jenis berfikiran jauh, kau buat ape je yang kau nk, tp sometimes kau suke buat benda yang kau x fikir panjang sampai buat orang terdekat terasa hati dengan kau.
Aku akui kau mmg kawan yg baik, seorang yg pentingkan persahabatan.
Lepas tu kau ni mahukan awek tapi bila dapat kau tanak, tapi ada kala kau ckp kat aku kau tak ready tp then bila single kau mengomel mcm-mcm.
Satu lagi, yg mmg tk syak lagi la, kau ni gila fame jugak la. sory to say la eh. :p
Kau patut berbangga ada umi yang sporting dengan kawankawan kau. Mama aku nk mcm tU? kirimsalam la.

Okey, aku rasa tu je la kot?

-Jeju-

scha said...

hurm...
aku dah cite semua sal kau kat 100th entry blog aku kan..
nak aku ulang ke?
bagi aku..kau kawan aku yang terpenting..
kau top friend la senang cite..
aku ada 5 orang kawan baek yang aku sangat sayang..
dan kau salah seorang..
kau kenal kan aku ngan yang laen..
kau memang banyak berjasa kat aku..
walau sekarang kau dah jarang lepak ngan aku dan yang laen..
tapi kami paham kau busy..
bagi aku kau ni memang workaholic..
lagi2 buat something yang kau suke..
kau energetic dan tataw duk diam..
kau tak sombong..
tapi mulut kau laser...
ahahahahaha!
tapi kami takde terasa pon ngan kau..
coz dah paham sangat..
u're a very supportive friend..
kau tak suka sayur..
nak habis separuh pinggan nasi goreng pon amek masa setengah jam..
duk belek2 sayur..
hampeh!
kau suka coklat..smpai saket gigi..serve u right!
walaupon kau super duper busy..
tapi kau takda pon melupakan aku..
terima kaseh..
nak cite banyak tapi aku lapar ni belom makan..
so senang cite,
kau seorang kawan yang baek..
terima kaseh for being my friend..

miMiE aZim@Sk ^V^ said...

nak nyibuk jugak disini...

elmi yeerr..?

ramah kot..
tak tau malu..
maknakata... ramah la tuh
sebab datang umah arituh tak segan silu..
bagus bagus...
nampak baik...

lagi.. lagi..
emmm entah la kot..
sebab arituh pon kejap je kan kau dtg beraya....
itu pun sebab memfollow adik ku amik barang...
ok laa....

just mau bg nasihat...
kamu muda lagik..
kerja keras selagi buleh...

kawan baik baik...
jgn gaduh gaduh ngan org...
itu je

senyum selalu.. :D

tata