second blog

Tuesday, October 6, 2009

this is me

ini apa yang orang cakap pasal aku. pendapat orang pasal aku. walaupun aku rasa masih ada yang macam tak mahu cakap keburukan diri aku , tapi tak apa lah. dorang nak jaga hati rasanya.

i love you guys who had commented more than the others. seriously.

Farouq cakap :
kau style.
hahaha

respon aku :
aku tak tau kenapa kau cakap aku style. aku rasa kan farouq , kau mesti macam terpaksa je kan cakap aku macam tu. haha :p

Nwa cakap :
Hrmmm, walaupun kau dah nak tekenal, dah masuk TV, dah mng video, dah prgi Indon ngn Hujan, dah bla bla bla, ko tetap Elmi.

-x sombong
-x buat org annoyed
-x muram
-klaka
-x lupa kat AKU hahahaha

respon aku :
err , buat apa aku nak sombong ? bukan dapat apa pon kalau aku sombong. nanti makin bertambah lagi haters adalah. kan ? tapi yang part tak buat orang annoyed tu aku kurang yakin sikit. sebab aku rasa aku ni selalu je annoyed kan orang. haha :D

Dahlia cakap :
elmi..
adalah seorang yang ermm..
ermm..haha..
ok2..
elmi adalah seorang yang aku kenal melalui Myspace..dia seorang yang agak peramah..
dia bagi aku,dia ada semangat..
semangat apa aku pun x ley nak xplain..haha
ermm..dia ok laa..nak buat kwn kira ok laa..
dan ada satu benda aku dapat tahu dari dia..dia suka ppuan rambut panjang..sekian :)

respon aku :
agak peramah ? i pemalu kot dahlia mazelan weh. haha erm , semangat ? semangat apa agaknya tu ? gila. haha tapi tulah , semua orang cakap nak buat kira ok laa. tapi nak buat jadi boyfriend , kirim salam laa. kan kan ? haha

Afiq cakap :
hmm..aku cte dari mule knl ko la eyh..
knl ko dr sem 2..1 kls kn..mule2 1st impression aku cam..'agk poyola mamat nie..(dl la..ngahaha..)
start dr c2 cam aku makin knl ko..1 bnd yg aku xleyh lupe yg ko bg kat aku..ko knl kn aku dgn anis..ckp sume ape yg aku nk tp x jadi ape2 kn..thx sbb tlg aku tym aku ssh dlu..ko x lupela kwn2..consider perasaan owg..cume kdg2 ko wat sumting x pk dlu..ko kre ade rupe jgk la (plis jgn poyo)..bl jmp umi dgn abah ko hr2 aku tau la mane ko dpt anugerah 2..then..bg aku ko nie sgt berbakat..rajin kalo bnd 2 ko mnt..ko nie sbnrnye pndi cume ko nie malas sket..ngahaha..lg 1 yg plg penting..ko nie mmg x mkn sayur..'allergic'..2 je kot..pnjg sgt kang..lalala..

respon aku :
1st impression orang pada aku , memang orang cakap aku poyo. yelah , aku ni bila dekat tempat yang aku tak kenal orang , aku memang takkan pandang orang sekeliling. so memang agaknya sebab tu orang cakap aku poyo. macam bagos. sebab memang susah lah aku nak menegur orang. haha tapi yang part kau cakap aku ada rupa tu , aku sokong 100 peratus. hahaha tapi memang aku mengaku lah , aku memang malas. nak buat macam mana. HAHA

Bella cakap :
hurm...bemy aku knl rase nyew dlm tarin otw balik kl.....mcm pnh tgk mamat neh upe nyew ade dlm friendlist...hahahaha..then start to noe each other...bemy niyh baek sgt,klu aku susah dea slalu tlg aku...tak selalu sgt lah =p dea tak sombong pown....klu korg tego dea,dea msti tego balik sbb dea niyh pemalu gak....hahahhaha....klu ade pape x baek psl dea,dea buat bodo jewp...bagus la ko niyh bemy.....aku sayang ko bemy....hahahaha..

respon aku :
haaa kan aku dah cakap aku ni pemalu. dah ada yang menyokong nampaknya. haha well well well , kalau bukan kawan yang tolong kawan , siapa lagi nak tolong. kan ? lagi satu , kalau orang dah buat tak baik dengan kita , pada aku , tak perlu nak balas kot. biar Tuhan saja yang balas. :)

Skin cakap :
mengong. mereng. senget.
haha tu bukan elmi.

mula-mula ingat matang tapi ade la benda kau buat yang nampak macam budak-budak.

kau friendly in certain way, kalau tak macam mana entah boleh kawan. dahla kita takde mutual friends. haha.

aku geram dgn kau yang adakan masalah dengan love life. maksud aku, kau suke kate single tu sucks. boring jadi single. natural la kalau ada rasa macam tu tapi mane ada la! kalau kau yang asyik fikir macam tu, memangla kau rasa macam tu.
you are what you think! cuba live life to the fullest. and let the love comes naturally, tapi tak salah mencari. cool weh cool. baru gadis minat. jangan nampak macam desperate. tak macho ye.
tak suka tengok status kau yang macam mengenang nasib di tepi tangga.
(terasa kejam tiba-tiba)

orang talented and interesting macam kau tak susah pun nak having fun and lupakan hal bosannya-single-ni. lainlah kau duk kat terperap kat umah tak buat apapa.

sementara single tu, jadilah lone ranger yang cool.

respon aku :
haha aku suka skin ni punya komen. jujur gila. memang setepek kena dekat dahi aku tuh. haha yelah skin , aku sebenarnya bukan nak sangat tunjuk emo emo aku dekat dunia luar ni. tapi kadang kadang bila dah busan melampau , aku suka lah buat status bukan bukan dengan harapan ramai orang komen. sebab selalunya status emo yang ramai orang komen. tak percaya cubalah ! haha tapi memang aku sedang mencuba jadi seorang lelaki single yang cool. tak perlukan wanita disisi. tapi tulah , sampai bila skin. aku pon nak bahagia macam kawan kawan aku yang lain jugak. tapi tak apa , aku tau jodoh aku tu ada. belum jumpa je lagi. kan ?

Ceghap cakap :
elmi adalah seorang yang:
1) tak hensem
2) baik kot..
3) tak hensem
4) gila glem..hahaha
5) kdg2 buat sesuatu tak pk jauh
6) tak hensem
7) mau seorang awek
8) tak hensem
9) penakut
10)tak hensem
11)rajin posa wei..hahaha
12)hensem sikit je..

respon aku :
ye , aku tau aku tak hensem , eh , hensem sikit je. tak perlulah kau ulang banyak kali. cis. tapi aku sokong bila kau cakap aku penakot. haha :))

Azrin cakap :
aku kenal dgn ko pasal satu hari tu aku terjumpa video CCE kat youtube...pastu pulak ko dah lama ada dalam list YM aku...tapi tak pernah sembang2 pon...lepas tu ko ada promote CCE kat YM ko...dari situ aku kenal ko...kita kenal tak lama...tapi aku kagum gila amat dengan SEMANGAT yang ko ada...ko ada RANCANGAN MASA DEPAN yang tersendiri...ko tahu APA YANG KO NAK...ko jenis TAK PEDULI APA ORANG NAK KATA....even ko nih lagi muda dari aku...kadang2 aku pikir ko nih lebih matang dan berwawasan daripada aku....aku jeles weih elmi...tapi ko memang best....

respon aku :
fuh , aku rasa kau orang first yang cakap aku ni matang. kau mungkin belum kenal aku lagi ni. sebab semua orang cakap aku ni seorang yang belum matang. haha senget la kau ni. semangat ? lagi sorang cakap pasal semangat. semangat apa je ni ? haha =)) tapi weh , rancangan masa depan tu penting. kalau tak ada cita cita , macam mana nak berjaya kan ?

Shema cakap :
bg aku yg xpenahjumpe ko tapi kenal ko dari fcbook n blog nvideo cmni cap eh,elmi sempoi,elmi yg elmo,elmi yang single dan memerlukan awek;p,elmi yg cute(aku tipu)..hihi,elmi yg xpenah kisah pade ape yg org nak kate jnji kau lebih hebat dari dia!that all;)

respon aku :
yes , aku cute. haha eh , kita memang perlu tak ambil kesah pada orang yang mengutuk kita kot. sebab lagi kita layan , lagi besar kepala dorang ni. kalau dorang fikir dorang tu bagos , buatlah benda yang lagi bagos dari aku. buktikan. jangan pandai mengutuk saja. kan ?

Along cakap :
Along setuju Syakinah Syahirah tuh tulis.
Itu yg Along nak tulis senarnya, tapi sebab Along gi bekfes BAPAK LAMA tadi, dia da tulis dulu.

Kira sama je ah komen kiteorang, aci tak?
:P

Along kenal kamu, Along ngaku Along kerek haha.
Pastuh balik balik jumpa kamu, cam sonok lak membahan but I still care (ingat x Along ajak kamu duduk kat depan masa kat Lepaq?)

Tapi lelama Along jadi protective (dari jauh) coz u remind me of my sister's personality : selamba yet bergeliga *she's studying medic biarpun muka takde perasaan*

Sampai Ikim cakap kamu ni mcm adik Along yg sebenar-benarnya & I don't care :)

But mungkin badi Along yg single neh berjangkit ke kamu, kamu masih single.
Along ingat you'll be happy & enjoying life to the max as a single person like I do, but I guess u r not.
So di situ, Along cam sedih coz I cant be a good example to u, but hey, hati lain-lain kan?

Maka when I tot u almost found THE ONE, Along happy sendiri, biarpun kamu x penah kongsi.
Dengar dari sana sini, baca fesbuk status sana sini, Along agak kamu kan temu bahagia.

But when I knew what happened, Along sedih.

Sebab Alg dpt imagine kamu heartbroken camne, berharapkan miracle tapi lain dapat. Yet kamu masih tak mengadu kat Along until I have to ask u, BAPAK EGO KO NI BEMY!

So here's a two cent from ur big sis;

U r still young, live life to the fullest, and trust me, the one will come along when u stop hoping or looking.

CHEH MACAM PESANAN KEPADA DIRI SENDIRI HAHA.

Pesanan tuh mcm klise tp ada benarnya, sabarlah nak.
Haha!


Other than that, jadi lah anak soleh, abang yg brtanggungjawab kepada adik-adik dan sahabat yg baik which I know u are now :)

respon aku :
tu dia , dah macam entry blog dah komen along. haha tapi , yeah along ! selamba but bergeliga. i like ! haha erm , tulah along , saya bukan tak nak mengadu dekat along , tapi saya rasa macam segan kot , tiba tiba nak mengadu dekat along pasal benda benda macam ni. tapi tulah , sekarang baru saya sedar yang saya sebenarnya ada kakak kakak yang sentiasa ada untuk saya kongsi masalah. don't worry , lepas ni saya akan selalu mengadu dekat along kalau apa apa jadi. orait ? tiket AAR jangan lupa eh along ? haha

Nazatul cakap :
elmi...
emmm...
mamat ni aku kenal pun dari FB..
prnh bls2 comment ngn die,
kitorg ckp psl short film.
aku tgk short film yg die wat,
leh tahan...
ade bakat wlpn die xde prnh blaja film secara formal..
elmi ckp die nk berlakon klu aku wat short film..
aku ok jek..
insyaallah..,akn ku ajk,itupun klu u sudi beb..
satu lg,
dia seorg yg ade rupa
pendek cerita hensem r,u jgn poyo lak..

respon aku :
haih , ramai jugak cakap aku ni hensem. jadi selama ni aku bukan perasan la ye yang aku ni hensem ? haha eh eh i ok je kalau nak berlakon. bak kata ceghap atas tadi , i kan gila glam. hahaha

Ain cakap :
elmi sempoi

respon aku :
erk , sempoi ? sempoi yang macam mana tu agaknya eh ? sempoi luaran ke sempoi dalaman ? errr ?

Lubby cakap :
lately kita macam belangkas kan?
i kasi tau jujur habis nih okayyy??
u orang yang berfikiran jauh
kreatif
focus dalam buat something tu
but sumtime agak terburu2 buat something sampai timbulkan rasa tak suka orang lain
kawan terbaek ah kan sanggup hntar balik kolej 6 pagi kan?
kurang matang...ehemmmm
lemah dgn godaan wanita nih. HAHAHAHAHAHAH
berbakat dlm bidang pengacaraan dan edit video.
malas blaja
kuat ponteng
cakap nak gagap je HAHAHAHAHAH
tapi yang penting semangat setiakawan dan jangan pedulikan haters.releks sudah takya ckp byk

respon aku :
eleh setakat hantar balik kolej pukul 6 pagi apa ada hal ? dari sebelum subuh yang banyak hantu tu lagi seram kot. haha :D err kurang matang tu i tak tau la bila i nak jadi matangnya. hahaha erm , lemah dengan godaan wanita , u rasa , lelaki mana yang tak lemah dengan godaan wanita. bak cerita dekat i sikit. wehhh ! mana ada gagap. cis.

Jeju cakap :
1st time aku kenal kau mmg kena maki hamun dgn aku la kan sbb org tgh plan2 sebuk nk g pd kau bley x reply2 msg. pastu 1st time tgk kau, mmg aku x nafikan aku ckp gni "eh skema gila". sory ye. then bile awal2 tu tgk care kau mcm poyo jugakla. lame lame bile da dgr segala impian kau, aku rasa kau ni jenis berfikiran jauh, kau buat ape je yang kau nk, tp sometimes kau suke buat benda yang kau x fikir panjang sampai buat orang terdekat terasa hati dengan kau.
Aku akui kau mmg kawan yg baik, seorang yg pentingkan persahabatan.
Lepas tu kau ni mahukan awek tapi bila dapat kau tanak, tapi ada kala kau ckp kat aku kau tak ready tp then bila single kau mengomel mcm-mcm.
Satu lagi, yg mmg tk syak lagi la, kau ni gila fame jugak la. sory to say la eh. :p
Kau patut berbangga ada umi yang sporting dengan kawankawan kau. Mama aku nk mcm tU? kirimsalam la.

respon aku :
kau nak puji aku ke kau nak puji umi ni hah ? haha ye jeju , aku tau aku skema , aku tau aku poyo , aku tau aku gila fame , aku tau aku banyak mengomel. tapi aku jugak kawan terbaek kan ? kan ? HAHA ok lepas ni aku cuba tak bangkitkan isu perempuan dengan kau. tau tau je nanti kau dapat kad jemputan. boleh ? :D

Scha cakap :
hurm...
aku dah cite semua sal kau kat 100th entry blog aku kan..
nak aku ulang ke?
bagi aku..kau kawan aku yang terpenting..
kau top friend la senang cite..
aku ada 5 orang kawan baek yang aku sangat sayang..
dan kau salah seorang..
kau kenal kan aku ngan yang laen..
kau memang banyak berjasa kat aku..
walau sekarang kau dah jarang lepak ngan aku dan yang laen..
tapi kami paham kau busy..
bagi aku kau ni memang workaholic..
lagi2 buat something yang kau suke..
kau energetic dan tataw duk diam..
kau tak sombong..
tapi mulut kau laser...
ahahahahaha!
tapi kami takde terasa pon ngan kau..
coz dah paham sangat..
u're a very supportive friend..
kau tak suka sayur..
nak habis separuh pinggan nasi goreng pon amek masa setengah jam..
duk belek2 sayur..
hampeh!
kau suka coklat..smpai saket gigi..serve u right!
walaupon kau super duper busy..
tapi kau takda pon melupakan aku..
terima kaseh..
nak cite banyak tapi aku lapar ni belom makan..
so senang cite,
kau seorang kawan yang baek..
terima kaseh for being my friend..

respon aku :
aku tak boleh terima betul kau suka aku sakit gigi. hmph ! tapi kan , aku bukan energetic kot. aku ni dah la kuat tido , pemalas , suka ponteng kelas. kalau energetic , aku rasa aku tak macam tu kot. haha eleh , aku takkan lupakan korang kot. korang kan punca ketawa ikhlas aku. *winks*

Kak Mimi cakap :
ramah kot..
tak tau malu..
maknakata... ramah la tuh
sebab datang umah arituh tak segan silu..
bagus bagus...
nampak baik...

lagi.. lagi..
emmm entah la kot..
sebab arituh pon kejap je kan kau dtg beraya....
itu pun sebab memfollow adik ku amik barang...
ok laa....

just mau bg nasihat...
kamu muda lagik..
kerja keras selagi buleh...

kawan baik baik...
jgn gaduh gaduh ngan org...
itu je

senyum selalu.. :D

respon aku :
ooooo , tak tau malu ya ? sampai hati kak mimi. haha tak tak , dia biar tak tau malu dari datang rumah kak mimi buat muka ketat je kan ? kan ? kan ? HAHA mana tau kot kot kak mimi berkenan nak buat elmi jadi adik ipar last ke. ehem ehem lubby tak kesah kan kalau i jadi adik ipar u kan ? gahahaha just joking. yes kak mimi , i'll work harder. thanks !

aku rasa tak ada orang yang baca entry ni sampai habis. aku yakin. :p

thanks guys.


7 comments:

Gossip Girl [AURORA] said...

i ckp???

Lubby said...

fewittt baca kot smpai habis :))
kalau tak, takkan bule kumen.
ehem ehehmmmmm

Anonymous said...

penat aku bace. pnjg nk mampus. lenkali highlight sket kasi senang aku bace :p

ahah aku nk puji sape eh? tade sape.
tehehehehehe

-jeju-

AzrAIn@rAIn@azrinrasid said...

sapa cakap takda org baca sampai habis...aku ada...ahahhaa....kau tak matang lagi ehh??
ahahhha aku lagi teruk tak matang kot nak banding dgn kau...

Elmi said...

zmk : u mana ada komen entry i yang nih !
lubby : gilalah ! haha boleh jadi adik ipar tak ?
jeju : haha kau memang !!

nurain rodze said...

sempoi yang luaran * bg ain.
sempoi dalaman * yg tu susah.sebab taktahu dan tak kenal pon.

scha said...

sampai mati kau kawan aku walaupon kau delete komen kat FB aku.