second blog

Monday, January 12, 2009

seratus.

entry ini adalah entry ke seratus blog aku ini. masa mula mula aku buat akaun blog , aku tak sangka pon aku akan buat entry sebanyak ini. tidak sangka aku boleh jatuh cinta dengan dunia berblog ini.

sejak blog ini tercipta , banyak perkara yang berlaku kerana kehadiran blog ini. 

ada yang pernah berkecil hati sampai merajuk. 
ada yang menangis. 
ada yang marah sampai call memaki hamun. 
ada yang gelak.
ada yang mengutuk.

pernah suatu ketika , aku sampai tutup blog. kerana merasa tekanan dari orang orang yang tertentu. tapi kerana cinta aku untuk menulis tentang kehidupan sehari hari aku , aku tukar url dan kembali berblog.

disini aku. entry ke seratus.

entry kali ini sebenarnya aku mahu tribute kepada semua orang yang telah wish birthday aku sebulan yang lepas.

yang call aku untuk wish birthday aku ialah maliniey , mingalep dan juga wani. terima kasih sebab sanggup habiskan credit untuk call. walaupun wani wish seminggu lewat kot.

ini pula senarai yang sms aku.

shifaa
'happy birthday to u abg mohd zulhelmie'

kerry
'yo bemy. u my man ! happy birthday yaw. walaupun ayie belakang bemy ni , tp ttp rase nak wish camni. kang wish depan2'

jeju
'happy birthday to u , happy birthday to u , happy birthday to elmi. :D semoga panjang umo , murah rezeki , epy selalu , diberkati Allah dan hidup bahagia'

ezza
'elmi.. happy birthday dan selamat bercinta'

nisa
'oitt2. hepy 20th besday. hoho ! a year older is a year wiser. may all ur wish come true. have a blast. ey u dah tua lorr. da puluh2'

aneys
'happy birthday! org da lama 20 , kau baru nak rasa. hehe gudluck ye dlm ape jgk yg ko wat. aku dan afiq sntiasa akan jadi kwn ko, 4ever. happy 20th birthday!'

nurul
'askum. slmy hari lahir. moga pnjng umo mura rezki n dpt gf cpat2. moga apa yang dicitakan tcapai n mnjd seorg yg lebih tabah n matang mghadapi sgala cbrn, dugaan dan rintangan'

fatin
'elmi!! happy bufday! hoho kamoo sudah tua.tua.tua. da tua wat cara tua ye? jangan bajet muda. semoga kamoo happy selalu dimurahkan rezki pnjg umo'

lynn
'selamat hari jadi yaw. hpy slu bemy'

shy
'happy birthday to u , happy birthday to u , happy birthday to my bestfriend , happy birthday to u ! smuge pnjang umo murah rezeki. pnjang ni nak ckp tp xda crdit. ni la last. tua dah kau eh. happy birthday my friend !'

asrol
'happy birthday to u. hoho mlm nie jgn lupe blnje mkn. haha smoga pnjg umo dan dimurahkan rzki'

afiq
'selamat hari jadi kepada kawanku , mohd zulhelmie. yg ke DUA PULUH. haha semoga dapat apa yang dihajati'

mean
'happy bufday bemy! may god bless u always. chill :)'

fendy
'appy bufday bro'

tazo
'bemy. terlmbt plak. hepi birthday! wohh org tua. haha'

nazira
'couldn't let dis day go by without a warm reminder that u're very special person who makes a real difference in dis world. so naturally u'r wished juz wut u bring 2 others.happy bufday n happiness always elmi !!'

farahain
'happy birthday. may Allah bless u n good luck in ur future undertaking :)'

aiman
'hepi bestday mi, sme pnjng umr mrah rzki. sekian'

iya
'selamat hari jadi buat abg helmi'

makngah
'happy birthday !'

pid
'happy birthday emi. hope dipnjgkn umo n dmurahkan rezeki'

beesya
'hey bday boy !'

amrie
'epy bufday'

umi
'umi syg abg sgt2'

yatie
'hepi brthdy , smoge pnjg umr n dmurhkan rzki , nnt blnje aku k?'

abah
'abah ucap selamat hari lahir yg ke-20. semoga panjang umur dan murah rezeki. abah sayang abang sangat sangat tau'

niesa
'hapy bufdy!! b a gud boy yarh!'

apple
'zum geburstag viel gluck , viel gluck zum geburstag , zum geburstag veil gluck... hepi bday elmi. sj lambat wish. bia org plg last wish u on ur big day. let da new one be da 1st. nway , epi bday again n again , may god bless ur life. amin'

itu senarai orang yang sms aku. terima kasih semuanya. ada juga yang wish melalui ym , myspace , friendster dan facebook. terima kasih juga diucapkan. dekat blog ini pon ada yang wish. terima kasih daun keladi.

sampai disini saja entry keseratus aku.

jumpa lagi di entry yang ke dua ratus.

insyaAllah. :)

yang mengutus entry,
elmi.

5 comments:

Nurul Aimi said...

kenapa nama i tade????????????

):

Elmi said...

sebab u tak sms dan u tak call.
u wish kat blog ngan myspace je kan?
hehe
nanti kalau free , i edit.
(:

rimza said...

wah..taniah dh smpi post yg ke seratus..selepas nie arap maju jaye dlm dunia blogging nie..sekali lg selamat maju jaya dan gud luck dan taniah atas post yg ke seratus..

ming said...

ooo.. i call u, u x ingat eh. siot la u. xpe u xpe...

Wani Ardy said...

Your pic(s) up at monologpantai.blogspot.com :)