second blog

Sunday, January 4, 2009

dua puluh sembilan hari.

tajuk entry diatas menunjukkan bilangan hari aku dan si strawberry mampu bertahan sebagai sepasang kekasih. hanya 29 hari. tidak jejak sebulan pon.

kami berpisah kerana ketidakserasian antara kami berdua. mungkin kerana tempoh perkenalan kami yang begitu amat singkat. hanya berkenalan selama 2 minggu didalam myspace dan ym , kami terus mengambil keputusan untuk berjumpa.

disini silapnya.

baru buat kali pertama kami bersua mata , kami terus membuat keputusan untuk bersama. hati belum puas berbicara sama akal. akal terus bertindak mengikut nafsu.

akhirnya?

inilah jadinya. serasi berada jauh dari kamus percintaan kami. yang ada hanya penipuan lafazan cinta dari aku hanya untuk menyedapkan hatinya. aku kejam. maafkan aku kerana menjadi seorang teman yang berpura pura.

kepura puraan tingkah laku aku telah menjengkelkan hidupku. membuat hidup aku resah gelisah. dan akal sekali lagi bersuara. 'gantung dia tidak bertali'. kerana aku tidak mampu untuk membicara tentang kepura puraan aku selama 29 hari ini.

tetapi pengakhirannya , aku didesak oleh sekumpulan manusia yang setiap hari bertanya tentang kesudahan cerita cinta ini. aku mula berasa tensi. aku geram. aku marah. tapi ternyata aku sendiri yang bodoh. bukan begitu?

aku akhirnya mengaku padanya , yang aku sebenarnya tidak cinta padanya. aku selama ini berpura pura. maafkan aku. aku cuba. sumpah aku sebenarnya mencuba untuk mencintai kau. tapi apakan daya. cinta yang diharap itu tidak muncul. atau mungkinkah ia belum muncul. aku tidak tahu.

aku berdoa. aku berdoa agar kau akan menemui cinta sejati selepas ini. cinta yang hadir dari seorang lelaki. seorang lelaki yang lebih hebat dari aku yang tidak gentleman ini. hanya mampu melafazkan ucapan putus melalui sms. bila mahu bercinta pandai berkata sambil memandang mata. bila mahu melepaskan cinta , kelu seribu bahasa.

maafkan aku.

maafkan aku.

maafkan aku.

aku masih seorang budak lelaki yang belum menemui diri sendiri. bagaimana harus aku mencari cinta sejati jikalau diri sendiri aku belum jumpai.

**kalaulah cinta sejati boleh di cari melalui ejen carian seperti yahoo atau google. tidak perlu aku menulis panjang lebar entry ini bukan?

kembali seorang ,
elmi.

8 comments:

dear ezza, said...

xde kekasih x mengape ! kwn kan ramai =)

chill up dude ~

*pUrple vi0let* said...

single ituh kew.. (:

lepak suda..

maybe it's n0t u're time..

insyaallah s0k luse ade laa..

rimza said...

tula aku dh ckp jgn crk..sila rujuk post lame(sorry kat blog lame)..yg penting skali try bt si dia jgn jd musuh kamu pasnie..arap korg still kwn lg..cian plak ngan dak prmpn nie..kepade wanita nie..maapkan la ci elmi nie yer..cian dier jgk slalu kene tanyer2 ngan kengkawan still single lg ker..

atreyu strange said...

ouhh, there's nothing wrong with trying. it's good that you've finally came clean about your feelings.

i hope you'll have a great year ahead!

dieyanadia said...

relax....mlm masih muda...huhuhu..u still ada masa la u...pelan2 kayuh...sokey,yg penting jgn memaen ngn perasaan k..

::n.u.r.u.l.a.i.m.i:: said...

semoga bertemu jodoh nanti...
jgn risau, kawan2 masih ramai.

i pun single ape :P

Anonymous said...

hurmmm sungguh kijam...
tp ats tu ko cam slhkan die jer..
klu ye pon die da ade botfren baru..
so wat? slh ko gak in the first place.. kan? xpela, chill suda..
sudah lepas, biarkan saje...
ko ni satu, mmg betol la..
sian perempuan tu..
strawberry, sabar je la k..

tertarik dgn bebelan kamu~

scha the forgotten said...

elmi...mn ko dpt kkuatan utk ckp terus terang ngan dia nih? aku nsb sebijik sm ngn ko nih...tp aku still xda kkuatan mok tell da truth..bapak aih sama..."bf x sgaja" aku pon owg sarawak....argghhhhh!!! aku tensi!!! nk ckp benar..tp x smpai hati...isk3...