second blog

Monday, February 22, 2010

jejo jejo.

hari ni , atas permintaan tuan punya badan , dia suruh aku tulis pasal dia. siapa tuan punya badan tu ? gf aku ke ? eh bukan bukan. dia kawan sekolah aku. tapi tak pernah sekelas pon. kelas sebelah-sebelah sejak dari tingkatan 2 sampai 5. dia cakap , kalau aku tulis pasal dia , dia nak belanja aku makan mahal-mahal bila dia dapat gaji nanti. aku terus setuju.

nama dia jehan. bukan jehan miskin tu. ni jehan kaya. sebab sekarang dia bergelar pramugari. air asia. selalunya , perempuan yang hot dan cantik saja yang layak jadi pramugari kan ? jadi jehan ni memang sah la kategori perempuan hot dan cantik. serta seksi. siapa setuju ?

jehan ni sejak aku kenal dia , dia ada satu sikap yang agak menyakitkan hati aku. dia selalu sangat merendah diri. sampai rendah sangatlah rasanya. sebab dia selalu ym aku , sms aku , wall aku cakap yang dia ni tak lawa. wtf la. korang sendiri tengok gambar dia atas ni , korang cakap dekat aku , dia ni lawa ke atau dia ni terlebih lawa ? hah !

aku akui , masa sekolah dulu , aku tidaklah rapat sangat dengan jehan ni. sebab aku rasa dia ni macam wayyy out of my league. aku ni handsome , cuma tak cukup handsome nak tawan hati si jehan ni. baik aku main jaoh-jaoh.

tapi hubungan kami macam mula berubah bila jehan kehilangan baba yang dia sayang sangat. sejak tu aku tiba-tiba jadi rapat dengan dia , dengan mama dia. sejak dari tu jugak yang aku mula sedar yang jehan ni sebenarnya banyak cerita pasal aku dekat mama dia. sampaikan masa pertama kali aku jumpa mama dia , mama dia banyak tahu pasal aku. aku jadi merah. segan tak tentu pasal. macam jumpa dengan bakal mak mertua. padahal.

sejak dari tu , aku ada jugak selalu datang jumpa jehan dekat rumah dia. bawak keluarga dia pergi kedai runcit sebagai contoh mydin. kadang-kadang bawak jehan pergi keluar jalan. tapi hubungan kita orang tetap sebagai kawan , dan tak pernah melebihi had sampai ke tahap yang lebih istimewa.

ada lah pernah sekali tu , masa tingkatan tiga , aku dengan dia macam dikenenkan oleh ida , yati dan lain-lain. tapi things didn't worked out really well. sebab aku terlampau takot dengan status keluarga jehan ni. yelah , duduk rumah banglo dalam pajam lake homes tu. gila kau ? aku nak makan tengahari pon fikir dua kali , ni nak jaga anak orang kaya ? [metafora] memang tak lah.

jadi sampai ke hari ni , aku macam buang perasaan yang bukan-bukan terhadap jehan ni jaoh-jaoh.

cuma ada masa sekali tu , aku kenalkan jehan dengan shy. masa tu jehan single. shy pon single. sebelum kenal shy , ym dengan aku bukan main lagi. aku baru on , dah terus buzz. selalu jugak sms dengan aku. siap kalau terjumpa dekat assalam bistro , mesti tegur aku dengan suara seksi dia.

tapi bila dah jumpa shy. perempuan mana yang tak angau kan ? ym dengan shy je memanjang. tak ada sikit pon buzz aku. sms aku ada. tapi cuma tanya , kenapa shy tak layan dia ? cis. aku memang tercabar. terserempak dengan aku dengan shy dekat assalam , panggil shy sorang je. aku sikit pon tak pandang. memang kecik hati aku.

tau tau tup tup sekarang , dah ada bf. dah jadi pramugari air asia. siap delete aku dekat facebook lagi dua kali. dia cakap facebook dia problem. dan aku percaya dia.

tapi tak tau lah. kalau dia single hari ini , confirm aku dah bawak dia lari pergi assalam sekarang ni ajak lepak minum minum. sebab ayat jehan yang sampai sekarang aku ingat , 'jom zul keluar , kita luah perasaan'.

tapi tak pernah pon dia luah perasaan dia dekat aku. sekeh mau ?

6 comments:

wawan said...

setuju dia lawo!

Along said...

meh along sekeh meh meh! (mooning)

Azizulhakim said...

'jom zul keluar , kita luah perasaan',

elmi, aku rasa dia cakap kat aku lah, haha

a`a betul wawan ckp, dia mmg lawa..

Elms said...

wawan : kan kan kan ?
along : (finger)
jijul : eh mungkin jugak. patotlah aku dengan aku tak pernah. cis.

zatil said...

ayat die best la. "jom keluar, kita luah perasaan" fuhh. pinjam la.haha~

Ulii Azman said...

kalau macam tu.tulis lah pasal aku :)