second blog

Tuesday, October 14, 2008

tukar number phone lagi?

kali ini tukar ke digi.
sudah tak pakai 012-6621440 mulai khamis ini (16 october 2008).
sebab tukar number phone sila baca dibawah mengikut kategori anda.

edisi kawan kawan.
aku tukar num phone lagi sebab kehendak ibu bapa. mereka sudah tidak tahan membayar bil telefon aku yang hampir mencecah rm200 setiap bulan. padahal mereka yang suruh pakai bil dulu. aku dah banyak kali cakap , aku tak mahu pakai. dorang degil suroh aku pakai. sekarang suroh aku pakai prepaid balik. kan dah menyusahkan ramai pihak. aku pasti dibebel ramai orang nanti. hoihh. aku memilih digi kerana faktor aiman dan shy memakai digi. aku takde gf. jadi aku terpaksa ikot kawan. haha lagi satu faktor adalah kerana digi call seminit 16sen ke semua network. tapi aku yakin , pasti ramai yang takkan membalas sms aku disebabkan ramai yang pakai maxis.

edisi pakcik dan makcik.
elmi tukar num phone lagi sebab kehendak umi abah. mereka sudah tidak tahan membayar bil telefon elmi yang hampir mencecah rm200 setiap bulan. padahal mereka yang suruh pakai bil dulu. elmi dah banyak kali cakap , elmi tak mahu pakai bil. dorang degil suroh elmi pakai. sekarang suroh elmi pakai prepaid balik. kan dah menyusahkan ramai pihak. elmi pasti dibebel ramai orang nanti. terutamanya umi dora , makngah dan cik wan. hoihh. elmi memilih digi kerana faktor kawan iaitu aiman dan shy. mereka rakan kongsi bisnes elmi. dorang pakai digi. jadi senang contact kalau ada hal. lagi satu faktor adalah kerana digi call seminit 16sen ke semua network. tapi elmi yakin , walau pakai digi , pasti semua sanak saudara tak kedekut credit sms elmi. (:

edisi adik dan sepupu.
bemy tukar num phone lagi sebab kehendak mimah dan pakcik. mereka sudah tidak tahan membayar bil telefon bemy yang hampir mencecah rm200 setiap bulan. padahal mereka yang suruh pakai bil dulu. bemy dah banyak kali cakap , bemy tanak pakai bil. dorang degil suroh bemy pakai jugak. sekarang sebok suroh bemy pakai prepaid balik. kan dah menyusahkan ramai orang. hoihh. bemy pilih digi sebab aiman dan shy pakai digi. bemy kan takde gf. jadi bemy terpaksa ikot kawan bemy. haha lagi satu sebab adalah kerana digi call seminit 16sen ke semua network. tapi bemy rasa , korang semua mesti macam saving credit nak sms bemy pasni kan? takpe bemy paham.

sekian makluman.
terima kasih.
assalamualaikum.
segala kesulitan adalah amat dikesali.

6 comments:

si kicik chomot said...

tanak reply sms kau

dear ezza, said...

mahal2...tak geng.. haehaeh

::n.u.r.u.l.a.i.m.i:: said...

yeahhh bertambah warga kuning

:D

dyana said...

pasneyh ikut tagline bersamamu..
sbb kau ikut kwn..
ahahaha~

rimza said...

mcm same jer semua bende yg di tulis nie..

Anonymous said...

hahaha. mean ade no digi. bg laa k.
heee. boleh brsms, selaen shy. huahuahua. ;p