second blog

Thursday, June 18, 2009

kehilangan sementara.

pejam celik , sudah seminggu umi dimasokkan ke wad Hospital Serdang. jangan risau , umi tak ada apa-apa. cuma langkah berjaga. sebab dia sudah agak berusia untuk mengandongkan anak ketiga.

ketiadaan umi dirumah amat sangat dirasai. kerana sebelum ini , tidak pernah sekali pun umi meninggalkan aku dan adik aku dirumah berdua sahaja. bila abah tidak kerja , baru ada abah dengan syuhada di rumah. kalau tidak , hanya aku dan ayu saja.

semua kerja rumah perlu dilakukan sendiri. nasib baik aku abang , semua kerja aku tolak kepada adik aku. aku hampir mengoyang kaki saja. itu untungnya menjadi abang.

akibat dari itu juga , aku tidak boleh keluar sesuka hati. kena sentiasa berada dirumah. tak boleh nak tinggalkan ayu seorang diri dirumah. bahaya katanya. jadi , dirumah saja lah aku nampak gayanya. kalau nak kemana pon , perlu dibawa ayu sekali.

umi dijangka bersalin akhir bulan 7. tapi doktor cakap , kalau baby cukup matang saja , sudah boleh surgeri. sudah boleh bersalin. adik aku yang dalam perut tu pon sudah macam busan duduk hospital. kerap kali dia melarikan diri bila doktor membuat pemeriksaan jantung dia. mogok agaknya. yelah , makanan hospital kan semuanya tawar. dalam perut dah pandai nak mogok. agak nanti bila keluar , macam mana la agaknya kan ?

sila nantikan Mohd Zulhezry Bin Zullifan tak lama lagi.

7 comments:

sHEmA_sHImoT:D said...

urm anak yg baik..
abg yg bek..
what else?
urmm..
becoming hubby yg bek kowt..
hikhik..
cayalah elmi..

pWiNcEz_pRiYa said...

hai dear...

well i was juz blOg walkin..
jgn risau..
lepz dier kuar..

abg nie dah x leh dOk gOyang kaki..
mesti dier kOnker sumer..

baik abg nie ready dari skarang..

happy avin a new siblingsz...
wic iz gOna add up u 2 trOublez..

cant wait 4ur siblingz pix..
dO tc..:)

salam,
Priya.."_"

FatinSyafira said...

huh~!

*i want a baby bro so bad*

*jealous*

FatinSyafira said...

huh~!

*i want a baby bro so bad*

*jealous*

Dahlia said...

kalo akhir bulan 7..31st la kan..
sama bday mcm i!!
hehe..

bintangbicara said...

kau dah bagi nama dah ?
sweetnya.
i want a baby brother too. tapi at this age, kena tunggu anak sendiri dah mama aku kata
:P

Nurul Aimi said...

yeayy dapat adik baru

:P